22 vilayette turuncu alarm ilan edilirken, başkent Bükreş dahil 11 vilayette okullar tatil edildi. Ülkenin iki temel otobanı Bükreş-Piteşti (A1) ve Bükreş-Köstence (A2) dün öğleden sonra trafiğe kapandı. Bükreş'ten kar yağışının etkili olduğu illere yapılması gereken 20 tren seferi iptal edildi. Başkent Bükreş ve diğer il merkezlerinde aralıksız çalışan kar temizleme araçlarına rağmen trafikte Yetkililer vatandaşları toplu taşıma araçlarını kullanmaları yönünde uyarıyor.
Turuncu alarmın bu akşama kadar geçerli olacağı 22 vilayette 3,5 tondan ağır araçların trafiğe çıkmasına izin verilmiyor. Fırtına nedeniyle Tuna nehri gemi trafiğine kapalı tutuluyor. Bulgaristan sınırındaki Giurgiu sınır kapısında 500 kadar TIR'ın Romanya'ya girmek için sıra beklediği ifade ediliyor.
ÇIĞ ALTINDA KALAN KADININ CESEDİNE ULAŞILDI!
Romanya'nın önemli kış turizm merkezlerinden Sinaia'da çığ düşmesi sonucu 42 yaşındaki bir öğretim üyesi hayatını kaybetti.
Hafta sonu tatili için kayak merkezine gelen kadın, kayak pistine tırmandığı sırada düşen çığın altında kaldı. Eşi ve çocuğunu yara almadan kurtulduğu çığın altında kalan öğretim üyesinin cesedine ulaşıldı.
