01 Ağustos 2026
Altın 6174.48
BIST 13458.1
Dolar 47.4686
Euro 54.7711
Sterlin 63.8012
Ankara 17°C

Rteü Kütüphanesi, 26 Bin 650 Kitaba Ulaştı

Rteü Kütüphanesi, 26 Bin 650 Kitaba Ulaştı
Eski Rize Belediye Başkanı merhum Ekrem Orhon’un kızı Çayhan Dervişoğlu, babasının bin 55 adet İngilizce kitabını Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Kütüphanesi'ne bağışladı.

Eski Rize Belediye Başkanı merhum Ekrem Orhon’un kızı Çayhan Dervişoğlu, babasının bin 55 adet İngilizce kitabını Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Kütüphanesi'ne bağışladı. Üniversitenin kütüphanesi böylece 26 bin 650 adet kitaba ulaştı.

    Başkan Ekrem Orhan, “Denizi kara, karayı para yapan adam” olarak hafızalara kazınmıştı. Başkan Orhon’un şahsına ait klasik, teknik ve mühendislik bilgileri içeren kitapları bağışlayan kızı Dervişoğlu, RTEÜ Genel Sekreteri ve Kütüphaneciler Derneği Rize Şube Başkanı Ali Rıza Köroğlu ile Dokümantasyon Daire Başkanı Halil Velioğlu ile RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz’ı ziyaret etti. Dervişoğlu, “Üniversitemizin, bana göre çok değerli olan bu kitapları kabul etmesi benim için çok mutluluk verici oldu. Kitaplar gerçek yerini buldu. Üniversitenin her alanda çok hızlı bir şekilde gelişmesi bizleri gururlandırmakta.” dedi.

    Ziyarette Rektör Yılmaz tarafından Dervişoğlu’na yaptığı bağışlardan dolayı teşekkür belgesi verildi. Yapılan bu son bağışla, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kütüphanesi'ndeki kitap sayısı 26 bin 650’ye ulaştı.
CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir