21 Ağustos 2026
Altın 7049.53
BIST 14396.9
Dolar 48.058
Euro 56.2314
Sterlin 65.6511
Ankara 25°C

Rtük Başkanı Davut Dursun: Teknolojinin Gelişmesi Yerel Medyayı Ulusallaştırdı

Rtük Başkanı Davut Dursun: Teknolojinin Gelişmesi Yerel Medyayı Ulusallaştırdı
Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Davut Dursun, teknolojinin gelişmesiyle birlikte yerel medyanın ulusallaştığını ve hatta uluslararasılaştığını söyledi. Edirne Valiliği,

Edirne Valiliği, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Edirne Gazeteciler Cemiyeti'nin ortak düzenlediği 19. Yerel Medya Eğitim Semineri'nde konuşan Dursun, gelişen teknolojinin medya sektöründe önemli gelişmelere neden olduğunu söyledi.

Küreselleşen dünyada ses ve görüntünün herhangi bir sınıra takılmaksızın rahatlıkla bir yerden başka bir yere transfer edildiğini anlatan Dursun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun sağlanmasında en önemli faktör olarak teknolojiyi görüyorum. Teknolojinin bu kadar hızlı gelişmesi gazetecilik alanında önemli gelişmelere neden olmuştur. Milli mücadele yıllarında yerel medyanın o bölgenin mücadelesinin örgütlenmesinde önemli bir rol oynadığını biliyoruz. Fakat İkinci Dünya savaşından sonra yerel medyanın giderek geç kaldığını ve yerine ulusal medyanın öne geçtiğini görüyoruz. Teknolojinin gelişmesi yerel medyaya bir takım imkanlar getirirken yaygın medyanın yerel karşısında biraz daha geriye düşmesine sebep oluyor. Çünkü artık uydu teknolojisi ile kablo teknolojisi ile internet imkanı ile yerel medyayı Ulasal aşırı hale getirilmekte dolayısıyla yerel medya bir taraftan yerel niteliklerini korumaya çalışırken diğer taraftan da ulusallaşmaktadır, uluslararasılaşmaktadır. Bu bir imkandır, önemli bir gelişmeyi işaret ediyor. Bu nedenle Edirne'de çıkan bir yerel gazete sadece Edirne ile kalmıyor. Bu nedenle Edirne'yi dikkate aldığı gibi tüm Türkiye'yi hatta dünyayı dikkate almakla karşı karşıya kalıyor."

Gelişen teknoloji karşısında yerel medyanın kendisini yenileme ve kalifiyeli elemanları istihdam etme zorunluluğunu getirdiğini bu tür seminerlerin de bu açıdan çok önemli olduğunu ifade eden Dursun, "Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) da yerel ve bölgesel radyo ve televizyon kuruluşlarına mensup gazetecilere yönelik olarak eğitim seminerleri düzenliyor. Biz Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nden fazla periyotla ayrı bölgelerde düzenliyoruz. RTÜK ve BYEGM müdürlüğünün eğitim seminerlerinde ele aldıkları konular aşağı yukarı birbirini tamamlayan konulardır. Dolayısıyla yılın muhtelif vakitlerinde gazetecileri, meslektaşlarımızı ve yayıncılarımız bir araya gelmelerine imkan sağlanmış oluyoruz." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir