12 Aralık 2025
Altın 5925.197
BIST 11311.31
Dolar 42.6918
Euro 50.1507
Sterlin 57.0945
Ankara 8°C

RTÜK’e lojman sorgusu

RTÜK’e lojman sorgusu
Başkan ve Başkanvekili tarafından lojman olarak kullanılan misafirhanelere inceleme..

RTÜK Başkanı ve başkanvekilinin yıllardır lojman olarak kullandığı iki dairenin, 1997 yılında üyelerin ve personelin yararlanması için misafirhane olarak alındığı belirtildi.

Sayıştay, RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun ve Başkanvekili Taha Yücel’in lojman olarak kullandığı RTÜK’e ait misafirhaneleri mercek altına aldı. Misafirhanelerin RTÜK tarafından karşılanan giderleri inceleniyor.

Cumhuriyet daha önce RTÜK Başkanı ve başkanvekilinin lojman olarak kullandığı dairelerin giderlerinin RTÜK tarafından karşılandığını duyurmuştu. CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger’in Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na, konuya ilişkin verdiği soru önergesi yeni bir skandalı ortaya çıkardı.

RTÜK Başkanı Dursun’un, Başbakan Yardımcısı Arınç’a ilettiği soru önergesinin yanıtında RTÜK Başkanı ve başkanvekilinin yıllardır lojman olarak kullandığı Bilkent Park Sitesi’ndeki iki dairenin 1997 yılında üyelerin ve personelin yararlanması için misafirhane olarak alındığı belirtilirken, dairelerin bugüne kadar üst kurul personeli ve üyeleri tarafından misafirhane olarak kullandığına işaret edildi.

Sayıştay denetliyor!..

İki dairenin ek bina olarak kullanılmak istendiği ancak binada bulunan diğer daire sahiplerinin buna izin vermediği belirtilen yanıtta, “Sayıştay denetimlerinde yapılan eleştiriler üzerine söz konusu dairelerin ek bina olarak kullanılması düşünülmüş ve bu çerçevede çalışmalar yapılmış ise de bunun için kat maliklerinin oybirliği ile karar alınması gerekli olduğundan yapılamamıştır” denildi.

Misafirhanelerin tefrişi ile ilgili olarak Sayıştay tarafından yapılan incelemelerin ise sürdüğünü kaydeden Dursun, kendisinin ve başkanvekilinin lojman olarak kullandığı iki dairenin giderlerinin hangi mevzuata dayanılarak RTÜK kasasından ödendiğine ilişkin bilgi ise vermedi. Dursun, şöyle dedi: “Kamu Konutları Yönetmeliği’ne göre Bilkent Park sitesinde bulunan taşınmazların lojman olarak tahsis edilip edilemeyeceği konusunda Maliye Bakanlığı’na yazı yazılmış olup, Maliye Bakanlığı’nın cevabi yazısında üst kurul başkanı için Kamu Konutları Yönetmeliği’ne göre eşyalı lojman tahsis edilebileceği belirtilmiştir. Bu çerçevede Bilkent Park sitesinde bulunan taşınmazların lojman olarak tahsisi yönünde çalışmalar devam etmektedir.”

FIRAT KOZOK / Cumhuriyet

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir