16 Aralık 2025
Altın 5884.926
BIST 11377.02
Dolar 42.7092
Euro 50.2365
Sterlin 57.261
Ankara 4°C

Rus Gsm Operatörü, Türkmenistan'da 3g Hizmeti Başlattı

Rus Gsm Operatörü, Türkmenistan'da 3g Hizmeti Başlattı
Rusya'nın önde gelen cep telefonu operatörü MTC, Türkmenistan'daki müşterilerine Üçüncü Nesil Mobil İletişim Sistemleri (3G) hizmetini sunmaya başl...
Rusya'nın önde gelen cep telefonu operatörü MTC, Türkmenistan'daki müşterilerine Üçüncü Nesil Mobil İletişim Sistemleri (3G) hizmetini sunmaya başladı. Rus şirketinin internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, şirket halihazırda başkent Aşkabat'ta ve havaalanında HSPA+ destekli 3G hizmetini başlattı.

Rus şirketi, önümüzdeki dönemde Hazar denizi kıyısındaki Türkmenbaşı kentinde, daha sonra 2011 yılında bütün ülke genelindeki müşterilerinin 3G hizmetinden faydalanması için gereken altyapıyı oluşturacak.

BDT ÜLKELERİNE 3G HİZMETİ

Rus GSM operatörünün Türkmenistan'da 3G hizmetini açmasıyla Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerindeki bu hizmetini daha da yaygınlaştırdı. Rus şirketin 3G hizmetinden faydalanan ülke sayısı Rusya, Özbekistan, Ukrayna, Belarus, Ermenistan ve Türkmenistan dahil olmak üzere 6'ya çıktı.

Rusya'da Mayıs 2008 yılında 3G hizmetine başlayan şirket, şu an ülke genelinde 360 şehirdeki müşterilerine bu hizmeti sunuyor. 2008 yılında Özbekistan'da, 2009 yılında Ermenistan'da 3G hizmeti başlatmıştı.

Türkmenistan'da, mobil telefon piyasasındaki payını yüzde 75'in üzerine çıkaran Rus şirketinin 2 milyonun üzerinde abonesi bulunuyor.

Türkmenistan, Ocak 2010 ayında 3G ile tanışmıştı. Ülkede ilk olarak Türkmentelekom bünyesinde kurulan yerli Altın Asır (TM CELL) GSM operatörü 3G teknolojisi hizmetini müşterilerine sunmuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir