11 Şubat 2026
Altın 7070.52
BIST 12433.5
Dolar 43.6222
Euro 51.8838
Sterlin 59.3686
Ankara 5°C

Rus Hackerlar Banka Müşterilerinden 443 Bin Dolar Çaldı

Rus Hackerlar Banka Müşterilerinden 443 Bin Dolar Çaldı
Rus hacker çetesinin virüs kullanarak VTB 24 bankasında hesabı olan vatandaşlardan 443 bin dolar para çaldığı tespit edildi.

Rus hacker çetesinin virüs kullanarak VTB 24 bankasında hesabı olan vatandaşlardan 443 bin dolar para çaldığı tespit edildi.

Rusya Başsavcılık Sözcüsü Marina Gridneva yaptığı açıklamada, Dmitri ve Yevgeni Popeliş kardeşlerle, Aleksander Sarbin’i QHost virüsü kullanarak müşterilerin bilgilerini ele geçirdiğinin belirlendiğini söyledi.

Popeliş kardeşlerin 142 ayrı müşterinin hesabına girdiğini ifade eden Gridneva, “Toplam çaldıkları miktar 13 milyon ruble (443 bin dolar). Şüpheliler 25 ayrı hesaptan 2,5 milyon ruble (85 bin dolar) daha çalmak için hazırlık yapıyordu” dedi.

Zanlıların bilgi işlem sistemi aracılığı ile başkalarının hesabına girmek, hırsızlık yapmak ve organize suç örgütü oluşturmaktan hakim karşısına çıkarılması bekleniyor. Bu tür bilişim suçlarında hakim en fazla 10 yıla kadar hapis cezası verebiliyor.

CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir