1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Rus Milyarder Çeşme'de Turizm Yatırımı İçin 6 Yıldır Plan Bekliyor
Rus Milyarder Çeşmede Turizm Yatırımı İçin 6 Yıldır Plan Bekliyor

Rus Milyarder Çeşme'de Turizm Yatırımı İçin 6 Yıldır Plan Bekliyor

Dünyanın en zenginleri arasında 32. sırada yer alan Rus milyarder Mihail Prohorov'un, Ege Bölgesi'nin turistik beldesi Çeşme’de yapacağı 200 milyon dolarlık yatırım için plan beklediği bildirildi.

A+A-

Dünyanın en zenginleri arasında 32. sırada yer alan Rus milyarder Mihail Prohorov'un, Ege Bölgesi'nin turistik beldesi Çeşme’de yapacağı 200 milyon dolarlık yatırım için plan beklediği bildirildi. Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, yıllardır yapılmayan planlarla ilçede yatırımcıların zarara uğratıldığını ileri sürerek, bunlardan birinin de 18 milyar dolar servete sahip Prohorov olduğunu kaydetti. Başkan Tütüncüoğlu, “Prohorov, 6 yıl önce Altınkum bölgesinde turizm tesisi yapmak amacıyla bakanlıkların 15 yıl önce turizm tesisi kurulma sahası olarak kararlaştırdığı bir arsa satın aldı. Altınkum’da 21 yıldır imar planı olmayan 2 bin 761 dönüm alanın 170 dönümü Prohorov’a ait. Yaklaşık 200 milyon liralık turizm yatırımı yapacağı ve tesisin ağaç boyunda, çevreye duyarlı bir temada inşa edileceği bilgisini de aldık fakat hem para hem de proje hazır olmasına rağmen yatırım hayata geçemiyor.” dedi.

Türkiye’nin turizm alanında doğru yatırımlara ihtiyacı olduğunu belirten Tütüncüoğlu, Çeşme’de bakanlıklar tarafından 21 yıldır yapılmayan imar planları yüzünden bekletilen yatırımlarla ilçeye ve yatırımcılara zaman kaybettirildiğini ileri sürdü. Türüncüoğlu, Prohorov’un bu yatırımın ardından Türkiye’de başka yatırımlar için de girişimde bulunacağı bilgisini aldıklarını aktardı.

2 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM PLAN BEKLİYOR

Çeşme’ye yaklaşık 2 milyar dolarlık turistik tesis yatırımının, çıkmayan planlar yüzünden beklemede olduğunu iddia eden Faik Tütüncüoğlu, “Çeşme’nin turizminin daha da gelişmesine katkı sağlayacağı öngörülen kişi ve çalışmaların önü açılmalı. Daha önce de izin verilebilirdi fakat çok geç kalınmış değil. Bu ve benzeri yatırımlar gerçekleşince diğer yatırımcılar da bunu görecek, yatırım yapmaktan korkmayacak; hem ülkeye gelir sağlanacak hem de binlerce kişiye iş sahası açılacak. Yatırımcıları nedensiz yere bekletmek ve kaçırmak, Çeşme’nin de Türkiye'nin de aleyhine olur.” diye konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.