Altın 5597.932
BIST 10576.45
Dolar 42.2246
Euro 49.0306
Sterlin 55.6426
Ankara 16°C

Rus Üniversitesi Başörtüsü Yasağını Kaldırdı

Rus Üniversitesi Başörtüsü Yasağını Kaldırdı
Rusya’nın Sibirya bölgesindeki Krasnoyarsk Devlet Tıp Üniversitesi başörtüsü yasağını kaldırdı!

Rusya’nın Sibirya bölgesindeki Krasnoyarsk Devlet Tıp Üniversitesi başörtüsü yasağını kaldırdı.
Ria Novosti’nin haberine göre, Krasnoyarsk Bölge Savcılığı başörtüsü dâhil olmak üzere öğrencilerin inançları gereği giydikleriyle, okula gelmesinin önünde engel bulunmadığını açıkladı. Savcılık okulun yasak uygulamasının eğitim haklarını ihlal ettiği gerekçesi ile hukuki işlem başlatmıştı.
Geçtiğimiz Mart ayında Dağıstan vatandaşı 3 sınıf öğrencisi Aygül Hıderbekova söz konusu üniversiteden başörtülü olduğu gerekçesiyle atılmıştı. Üniversitnin basın sözcüsü Anna Astafyeva konuyla ilgili, “Okulun iç tüzüğü ihlal edildi. Bu yüzden okuldan atıldı.” açıklamasını yapmıştı. Üniversite yönetimi daha sonra başörtüsünü çıkarma şartıyla öğrencinin Eylül ayında okula tekrar alınması yönünde karar almıştı.
Üniversite yönetimi konu ile ilgili herhangi bir değerlendirmede bulunmazken, Savcılık, “İtirazımız üzerine inançları gereği giyim yasağı ve eğitim haklarının sınırlandırılması ile ilgili karar iptal edilmiştir.” ifadelerine yer verdi.
CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir