21 Nisan 2026
Altın 6791.88
BIST 12433.5
Dolar 44.8557
Euro 52.7696
Sterlin 60.6613
Ankara 13°C

Rüşvet Aldığı İddia Edilen Profesör: Onlar Rüşvet Değil, Hediye

Rüşvet Aldığı İddia Edilen Profesör: Onlar Rüşvet Değil, Hediye
Antalya'da 'rüşvet aldığı ve görevi kötüye kullandığı' iddia edilen Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ö.T.
Antalya'da 'rüşvet aldığı ve görevi kötüye kullandığı' iddia edilen Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ö.T.'nin sorgusunda, rüşvet almadığını, hastaların kendisine hediye verdiğini söylediği öğrenildi.

Antalya Cumhuriyet Savcılığı'nın, bazı hastaların ihbarları ve şikâyet dilekçeleri üzerine sürdürülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Prof. Dr. Ö.T. adliyeye sevk edildi. Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sorgulanan Ö.T.'nin suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Sorgusunda, hastalardan rüşvet almadığını söylediği öğrenilen Ö.T.'nin, kendisine hediye verildiğini iddia ettiği belirtildi.

Ayrıca, şu ana kadar emniyete 15 hastanın müracaatının olduğu ancak sadece 5 kişinin Ö.T.'den şikâyetçi olduğu öğrenildi. Hastalardan bazıları tedavi için hastaneye gittiklerinde Ö.T.'nin kendilerinden bazı iş yerlerine bir miktar para bırakmalarını istediğini söyledikleri öğrenildi.

Öte yandan, Ö.T. ile birlikte gözaltına alınan sekreteri S.K. ise ifadesi alındıktan sonra savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir