15 Şubat 2026
Altın 7075.06
BIST 12433.5
Dolar 43.7242
Euro 51.9199
Sterlin 59.5847
Ankara 10°C

Rusya, Abd'nin Füze Kalkanını Askıya Alma Kararından Memnun

Rusya, Abd'nin Füze Kalkanını Askıya Alma Kararından Memnun
Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Doğu Avrupa'ya yerleştirmeyi planladığı füze kalkanı programını askıya alma kararından memnun olduklarını, konu ile ilgili resmi açıklamayı beklediklerini söyledi.

Ria Novosti haber ajansına açıklamada bulunan Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, "Basında yer alan bilgilerin doğrulanmasını bekliyoruz. Böyle bir kararın ABD ile ilişkilerin gelişimine önemli katkı sağlayacaktır." dedi.

Rus Vesti kanalı ABD Başkanı Barack Obama'nın Çek Başbakanı Jan Fischer'i telefonla aradığı ve eski başkan George W. Bush döneminde geliştirilen füze kalkanı ile ilgili programı iptal edeceklerini söylediğini duyurdu.

Çek basınında yer alan haberleri veren Vesti, görüşmeyi Çek yönetiminin doğruladığını, yetkililerin konu ile ilgili bir açıklama yapmasının beklendiğini kaydetti.

The Wall Street Journal da ABD hükümet kaynaklarına dayandırarak verdiği haberinde, Washington'un füze kalkanı ile ilgili programı rafa kaldıracağını duyurdu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir