Altın 5722.285
BIST 10640.86
Dolar 42.2344
Euro 49.0463
Sterlin 55.54
Ankara 4°C

Rusya, Ankara’nın İndirdiği Suriye Uçağı İle İlgili Açıklama Talep Etti

Rusya, Ankara’nın İndirdiği Suriye Uçağı İle İlgili Açıklama Talep Etti
Moskova - Şam seferini yapan Suriye Havayolları'na ait yolcu uçağının Türk F-16 savaş uçaklarının müdahalesi ile Ankara Esenboğa Havalimanı'na indirilmesi üzerine Rusya harekete geçti.

Moskova - Şam seferini yapan Suriye Havayolları'na ait yolcu uçağının Türk F-16 savaş uçaklarının müdahalesi ile Ankara Esenboğa Havalimanı'na indirilmesi üzerine Rusya harekete geçti. Yolculardan önemli bir kısmının Rusya vatandaşı olduğu belirtildi. Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği yetkililerinin Esenboğa Havalimanı’nda olduğu kaydedildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Rusya Federasyonu'nun Ankara Büyükelçiliği, vakayla ilgili hemen Türk Dışişleri Bakanlığı ile temasa geçti. İsminin açıklanmasını istemeyen diplomatik kaynaklar, "Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği hemen Türk Dışişleri ile görüşerek olup bitenlerle ilgili durumun izahatını yapmasını talep etti, ayrıca uçaktaki Rus vatandaşlarına ulaşılmasının sağlanmasını istedi. Moskova - Şam seferini yapan Suriye uçağında Rus vatandaşları da olabilir. Edinilen ilk belirlemelere göre, uçakta çocuklar dahil 17 Rus vatandaşı bulunuyor. Zira bu bilginin kontrol edilmesi de gerekiyor. Rus konsoloslar, Rusya vatandaşlarının güvenliğini sağlamak, hak ve çıkarlarını korumak amacıyla kendileriyle görüşmek için havalimanına hareket etti” açıklamasını yaptı.

Olay tüm görsel ve yazılı Rus medyasında manşetlerde yer aldı. Rus NTV televizyonu, "Türkler uçağı serbest bıraktı, ama malzemelerine el koydu" bilgisini verdi. Türk medyasına atıfta bulunan Rus basını, Türk istihbaratının uçakta askeri alanda kullanılan radyo cihazları bulduğu iddiasını aktardı. CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir