15 Şubat 2026
Altın 7075.06
BIST 12433.5
Dolar 43.7242
Euro 51.9199
Sterlin 59.5847
Ankara 10°C

Rusya,Domuz Gribi Aşısı Denemelerine Başlıyor!

Rusya,Domuz Gribi Aşısı Denemelerine Başlıyor!
Rusya domuz gribi aşısında deneme sürecine geçti. St. Petersburg Medikal Bilimler Araştırma Merkezi uzmanı Olga Kotova, Perşembe günü 30 kişilik bir deneme grubu..
Rusya domuz gribi aşısında deneme sürecine geçti. St. Petersburg Medikal Bilimler Araştırma Merkezi uzmanı Olga Kotova, Perşembe günü 30 kişilik bir deneme grubu ile ilk aşı uygulamasına başlayacaklarını açıkladı. Gönüllü olarak deneme aşamasına katılanlara burundan sprey yolu ile aşı uygulanacak.

Ria Novosti haber ajansına açıklamada bulunan Kotova, "Perşembe günü uygulama için yaşları 18-35 arasında değişen 30 kişilik bir grup davet ettik. İçlerinden bir kaçı da yaşlı kişiler. Kontrolden geçirildikten sonra aşı uygulaması yapılacak. Yedi gün boyunca hastanede gözlem altında tutacağız." bilgisini verdi. Aşı uygulamasında nöroloji, fizik ve diğer birçok alandan uzman doktor da görev alacak.

Yetkili burundan sprey yolu ile verilecek aşının ardından her gün kan ve diğer vücut değerlerinin ölçüleceğini söyledi. Enjeksiyon yöntemi ile deneme ise 20 Eylül'den sonra yapılacak. Bunun için de yaklaşık 60 kişilik bir gönüllü grubu oluşturuluyor.

Rusya Bilimler Akademisi'nden Oleg Kiselevtest aşamasının tamamlanmasının ardından Ekim ayında seri üretime geçilebileceğini açıklamıştı. Rusya ilk aşamada 10-20 milyon dozluk bir üretim gerçekleştirmeyi planlıyor.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre tüm dünyada domuz gribi olarak bilinen A/H1N1 virüsüne yakalananların sayısı 272 bini geçerken, 3 bin 400 kişi de hayatını kaybetti. Virüsün giderek yaygınlaşmasından endişe ediliyor.

Rusya'da domuz gribine yakalananların sayısı da 211'i buldu. Hastaların tamamına yakını tatile gittikleri ülkede virüse yakalanarak Rusya'ya giriş yaptı. Hastaların tamamı kontrol altında tutulurken, henüz Rusya'da gripten ölen hasta olmadı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir