1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rusya: Batının Suriye Krizine Bakışı Değişti
Rusya: Batının Suriye Krizine Bakışı Değişti

Rusya: Batının Suriye Krizine Bakışı Değişti

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Batılı ülkelerin Suriye krizine bakışı ile ilgili önemli değişiklikler olduğunu söyledi.

A+A-

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Batılı ülkelerin Suriye krizine bakışı ile ilgili önemli değişiklikler olduğunu söyledi.

İki yıldır devam eden savaş sürecinde bir çok insanın gözlerinin açıldığını vurgulayan Bogdanov, “Onlar şimdi burada kanlı bir çıkmaz olduğunu görüyor. Bu kanlı çıkmazdan kurtuluşun tek çaresi de siyasi diyalog sürecinin bir an önce başlaması. Diğer partnerlerimizle birlikte yeniden ulusal birliği teşvik etmeli, Suriye’de biriken sorunların çözümü için ortak bir uzlaşı yolu bulunmalı.” dedi.

Rusya ve ABD’nin birlikte başlattıkları uluslar arası ikinci Cenevre konferansına Avrupa Birliği ve Ortadoğu ülkelerinin destek verdiğini hatırlatan Bogdanov, “Biz bazı Arap ve Batılı ülkeler BM Güvenlik Konseyi’nde yanlış zamanda, önyargılı ve dengesiz çözüm önerdiğini düşünüyoruz. BM İnsan Hakları Komisyonu’nda da yıkıcı bir karar alındı.” eleştirisi getirdi.

AB’nin Suriye’ye yönelik silah ambargo kararını kaldırmasını olumsuz bir adım olarak değerlendiren Rus diplomat, İngiltere ve İtalya Dışişleri Bakanlıkları ile kontak halinde olduklarını, onların 1 Ağustos’a kadar adım atmayacaklarını belirtti.

Suriye’ye silah sevkiyatı konusunda uyarıda bulunan Bogdanov, “Biz kime ve hangi hedefe karşı kullanılması için silah verdiğinizi anlamanız gerektiği konusunda uyarıyoruz. Bu adımlar ABD ile başlattığımız süreci baltalamamalı…” hatırlatmasında bulundu.

CENEVRE’DE SURİYE KONFERANSI ÖNCESİ ÜÇLÜ GÖRÜŞME

Cenevre’de Rusya, ABD ve BM temsilcilerinin bugün yapacağı görüşmeyi değerlendiren Bogdanov, “Zirvenin yeri, seviyesi ve katılımcılarla ilgili konu müzakere edilecek. Elbette temel konu, Suriye’li katılımcılar. Biz Suriye hükümet yetkilileri ve muhalefet temsilcileri ile görüşüyoruz… Suriye’de çok sayıda muhalif grup var. Rusya, ABD ve muhalefetten konferansta nasıl temsil edilecekleri ile ilgili bilgi bekliyor.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.