1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. "Rusya Pahalı Olduğu İçin Turistlerimiz Türkiye’ye Gidiyor"
Rusya Pahalı Olduğu İçin Turistlerimiz Türkiye’ye Gidiyor

"Rusya Pahalı Olduğu İçin Turistlerimiz Türkiye’ye Gidiyor"

Rusya Halk Sağlığı Dairesi Başkanı Gennadi Onişenko, Rus tatil bölgelerinin pahalı olduğu için turistlerin Türkiye’ye tatile gittiğini söyledi.

A+A-

Rusya Halk Sağlığı Dairesi Başkanı Gennadi Onişenko, Rus tatil bölgelerinin pahalı olduğu için turistlerin Türkiye’ye tatile gittiğini söyledi.

Rus basınına konuşan Onişenko, “Yurtdışında tatilin hiç bir zaman taraftarı olmadım. Ama ne yazık ki, Rus iş dünyası çok yüz kızartıcı şekilde davranıyor. Örneğin Karadeniz kıyılarımız. Vatandaşlarımız neden Türkiye’ye tatile gidiyor? Çünkü Türkiye ucuz, bizde ise tatil pahalı. Uçak biletlerinin fiyatları da insanlarımızı oraya itiyor.” siteminde bulundu ve Rus vatandaşlarına yurt ışına tatile gitmemelerini tavsiye etti.

Onişenko daha önce de vatandaşların kendi ülkelerinde tatil yapabileceğini belirterek, 3 milyondan fazla Rusya vatandaşının tercih ettiği Türkiye’ye gitmelerine gerek olmadığını savunmuştu.

Onişenko, “Abhazya’da tatil yapan Rus turist sayısı artıyor. Bildiğimiz ve bize yakın olan bir yer... Rusya içinde havayolu ulaşımı aşırı derecede pahalı. Bu durum yerli turizm sektörünün önünü kesiyor. Vatandaşlar Soçi’ye gelmek istiyor ama bilet fiyatları el yakıyor.” eleştirisinde bulunmuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.