09 Şubat 2026
Altın 7033.9
BIST 12433.5
Dolar 43.5869
Euro 51.6035
Sterlin 59.3492
Ankara 5°C

Rusya: Suriye Krizinde Henüz Çözüm Yok!

Rusya: Suriye Krizinde Henüz Çözüm Yok!
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Genadi Gatilov, Suriye krizinin çözümü konusunda henüz bir mutabakat sağlanamadığını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Genadi Gatilov, Suriye krizinin çözümü konusunda henüz bir mutabakat sağlanamadığını söyledi.

Roma’da Ria Novosti’ye açıklamada bulunan Gatilov, “Maalesef, Suriye krizinin çözümünde herhangi bir gelişme olmamasının nedeni Batılı ülkelerin ülke muhalefeti ile uygun bir şekilde çalışmaması.” dedi.

Suriye’de siyasi çözüm bulunması için tarafların masaya oturmaya zorlanması gerektiğini ifade eden Gatilov, “Ülkenin karşılaştığı sorunlar böylece müzakere edilebilecek. Ülkenin geleceğine de burada karar verilecek.” tespitinde bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov son olarak Münih’te katıldığı Güvenlik Konferansı çerçevesinde Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Milli Koalisyonu lideri Muaz el Hatip’le görüşmüştü.


El Hatip’in Suriye lideri Beşşar Esed’le belirli şartlar altında görüşebileceği yönündeki açıklamalarını hatırlatan Rus Bakan, “Biz bunu alkışlıyoruz. Özellikle kategorik olarak rejimle görüşmeye tamamen karşı olan bir platformu düşündüğümüzde bu çok önemli.” tespitinde bulunmuştu. Lavrov, El-Hatip’le sürekli diyalog halinde olmak istediklerinin de altını çizmişti.

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev de yaptığı değerlendirmede Esed’in ölümcül hatalar yaptığı ve iktidarda kalma şansının her geçen gün azaldığı eleştirisi getirmişti.
CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir