Altın 5698.717
BIST 10640.86
Dolar 42.2395
Euro 49.0618
Sterlin 55.5815
Ankara 5°C

RUSYA: "Türkiye ile kargo görüşmeleri devam ediyor"

RUSYA: "Türkiye ile kargo görüşmeleri devam ediyor"
Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitri Rogozin, Ankara ile indirilen Suriye uçağında el konulan kargo ile ilgili görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitri Rogozin, Ankara ile indirilen Suriye uçağında el konulan kargo ile ilgili görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

St. Petersburg’da basın mensuplarının Ankara’nın askeri mühimmat olduğu gerekçesi ile el koyduğu kargonun akıbeti ile ilgili sorularını cevaplayan Rogozin, “Görüşmelerimiz devam ediyor.” dedi.

Türkiye kargonun askeri mühimmat olduğunu savunurken, Moskova el konulan yükün Suriye radar sistemlerinde kullanılması planlanan elektronik malzemeler olduğunu belirtiyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, uluslararası sözleşmelere göre Türkiye’nin uçağı indirmeye hakkı olduğunu ifade etmiş, ancak uçakta bulunan Rus yolculara yönelik uygulamaları sert bir şekilde eleştirmişti.

Rusya’ya göre çift amaçlı kullanılabilen kargonun sivil uçaklarda taşınması uluslararası hukuka aykırı değil. Moskova, kargonun Rus şirkete iadesini talep ediyor. CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir