23 Haziran 2026
Altın 6261.78
BIST 14729.65
Dolar 46.4546
Euro 53.1211
Sterlin 61.3469
Ankara 18°C

Rusya’da Maden Kazası: En Az 4 Ölü, 4 Kayıp

Rusya’da Maden Kazası: En Az 4 Ölü, 4 Kayıp
Rusya’nın Sibirya Kemerova bölgesinde bulunan madende yaşanan kazada 4 kişi metan gazı zehirlenmesi nedeni ile yaşamını yitirdi, 4 madenciden de haber alınamıyor.

Rusya’nın Sibirya Kemerova bölgesinde bulunan madende yaşanan kazada 4 kişi metan gazı zehirlenmesi nedeni ile yaşamını yitirdi, 4 madenciden de haber alınamıyor.

Rusya Acil Durum Bakanlığı yetkilisi Dmitri Sitnikov konu ile ilgili yaptığı açıklamada, madende meydana gelen kaza sonrası arama kurtarma ekiplerinin bölgeye sevk edildiğini, 69 madencinin güvenli bir şekilde tahliye edildiğini söyledi.

Yoğun metan gazı nedeni ile kayıp 4 madenciye henüz ulaşamadıkları bilgisini veren Sitnikov, “Madende bulunan yoğun metan gazı nedeni ile arama kurtarma ekipleri ilerleyemiyor. Ekipleri geçici olarak madenden çıkardık. Çalışmalara ara verdik.” dedi.

Madenden gazın tahliyesi için çalışmalar sürerken, ikinci aşamada madene hava borularından temiz hava gönderilecek. Hayatta oldukları düşünülen madenciler için diğer ihtiyaçların ulaştırılması için de çalışılıyor.

Maden sektöründe güvenlik önlemlerinin yetersizliği nedeni ile uyaran Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, milyarca dolar yatırım için yetkililerden talepte bulunmuştu.

Batı Sibirya bölgesi kömür madenlerinden geçen yıl 192 milyon ton kömür çıkarılmıştı. Bölge Rusya’nın toplam kömür madenlerinin yüzde 57’sini oluşturuyor.
CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir