Yağmayan kardan dolayı eleştirilen Moskova Belediye Başkanı Yuri Lujkov, "Moskova'da kar yağmıyorsa, benim ne kabahatim var ? Bu Allah'ın işi." dedi.
Gazetecilerin, "Siz daha önce Moskova'da bol kar yağışını engellemek için deneyler yapmayı planlıyordunuz?" sorusuna karşılık Belediye Başkanı, "Hava şartları çerçevesinde gelecekte yapabileceğimiz özel deneylerden vazgeçmiş değiliz. Ama daha zamanı gelmedi. Ne zamanki bol kar yağışı olursa, o zaman özel deneyimleri devreye sokarız. Kar en fazla orman ve kır alanlarına lazım."yanıtını verdi.
KARIN YAĞMAMASI ALLAH'IN İŞİ
Bir gazetecinin neden karın yağmadığını sorması ise Lujkov'u sinirlendirdi. Lujkov, Moskova'da neden hiç kar yok? sorusu üzerine dayanamayarak, "Ben ne yapabilirim? Moskova'da kar yağmıyorsa benim kabahatim ne? Bu Allah'ın işi."diye karşılık verdi. Lujkov ayrıca, yakın zamanda Moskova'da normal kış havasının hakim olacağının tahmin edildiğini söyledi.
Moskova Belediye Başkanı Lujkov, karla mücadelede de ilginç bir çalışma başlatmıştı. Lujkov, kış boyunca karların temizlenmesi için önemli oranda harcama yapıldığını, bunun yerine karın yağmasını önlemenin daha ekonomik bir çözüm olacağını söylemişti. Lujkov'a göre, kış boyunca şehrin dışına yağdırılacak kar sayesinde çiftçiler daha fazla ürün hasat edebilecek.
(CİHAN)