1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rusya'dan 70 milyar dolar çıktı
Rusyadan 70 milyar dolar çıktı

Rusya'dan 70 milyar dolar çıktı

Kırım gerginliği Rusya ekonomisine büyük darbe vurdu. İlk çeyrekte ülkeden kaçan yabancı yatırım 70 milyar $'a ulaşırken Ekonomi Bakan Yardımcısı Klepach, "Bunun ne kadar süreceğini bilmiyoruz" dedi

A+A-

Rusya'nın Kırım nedeniyle Ukrayna'yla yaşadığı gerginlik ülke ekonomisine darbe vurdu. Bu yılın ilk çeyreğinde ülkeden 70 milyar dolarlık yabancı yatırımın çıktığı tahmin ediliyor...

Rusya Ekonomi Bakanı Yardımcısı Andrei Klepach, yaşanan tedirginliğe dikkat çekerek, "Ne yazık ki çıkış devam ediyor. Bunun ne kadar süreceğini ise söylemek mümkün değil" diye konuştu. Klepach, büyüme ve enflasyon uyarısı da yaparak, yatırımcıların yaptırımlardan büyük endişe duyduğunu belirtti. Klepach, buna rağmen yılın ilk yarısında Rusya'nın büyümeyeceğine işaret ederek, "Resesyon beklemiyoruz ancak durgunluk uzun sürebilir" dedi. Rusya'dan geçen yıl da 63 milyar dolar yatırım kaçmıştı.

KENDİ SİSTEMİNİ KURUYOR
Batı'nın Rusya'ya uygulayacağı yaptırımlar kapsamında ilk adımını geçen hafta ödeme sistemleri firmaları Visa ve MasterCard attı. Bu şirketlerin bazı Rus bankalarıyla çalışmayı bırakması üzerine Rusya kendi ödeme sistemlerini kurma çalışmalarına hız verdi. Moskova'dan yapılan açıklamada sistemin birkaç ay içinde tam olarak işler hale geleceği açıklandı.

CUMHURİYETÇİ ENGELİ
Öte yandan Ukrayna'ya IMF tarafından verilmesi planlanan 1 milyar dolarlık borç paketi Cumhuriyetçiler'in engeline takıldı. Bir haftadır devam eden görüşmelere rağmen Senato'da henüz oy birliği sağlanamadı. Cumhuriyetçiler, IMF yardımının kâr amacı gütmeyen şirketlere zarar vereceğini iddia ediyor. Ayrıca Demokrat cephenin böyle bir kararı destekleyerek Amerika'nın IMF üzerindeki etkisini azaltacağı iddia ediliyor. Üstelik bu durumun Rusya'nın IMF kararlarındaki yaptırım gücünü de artıracağını savunuluyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.