14 Mart 2026
Altın 7134.94
BIST 12433.5
Dolar 44.1623
Euro 50.4857
Sterlin 58.2492
Ankara -2°C

Sabiha Gökçen’in Ortağı Hisse Satışı İddialarını Yalanladı

Sabiha Gökçen’in Ortağı Hisse Satışı İddialarını Yalanladı
Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yabancı ortaklarından GMR Group, Gasprom’un Yunan ortağının Sabiha Gökçen’in yabancı ortaklarının hisselerini satın almak için görüşmeler yürüttüğüne dair basında çıkan haberleri yalanladı.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yabancı ortaklarından GMR Group, Gasprom’un Yunan ortağının Sabiha Gökçen’in yabancı ortaklarının hisselerini satın almak için görüşmeler yürüttüğüne dair basında çıkan haberleri yalanladı.

        Limak-GMR-Malaysia Airports üçlü konsonsiyumu tarafından 1 Mayıs 2008 tarihinden bu yana İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Yapım Yatırım ve İşletim AŞ adı altında işletilen havalimanı, Anadolu yakasını hava trafiğinde önemli gelişmeler sağladı.

        Yabancı ortak GMR Group tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: "Türkiye menşeili bazı internet haber sitelerinde 20 Eylül 2012 tarihinde, Gasprom’un Yunan ortağının Sabiha Gökçen’in yabancı ortaklarının hisselerini satın almak için görüşmeler yürüttüğüne dair çıkan haberler gerçek değildir. GMR Group, Istanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Yatırım, Yapım ve İşletme AŞ (ISG)'nin yüzde 40 hissedarıdır ve GMR olarak herhangi bir Yunan yatırımcı ile ISG’deki hisselerimizin satışına yönelik bir görüşmemiz olmamıştır. GMR Group’un, yatırımına ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın uzun vadedeki gelişimine olan inanç ve bağlılığı eksiksiz sürmektedir.”
CİHAN

Sabiha Gökçen’in yabancı ortağı, hisse satışı iddialarını yalanladı

Sabiha Gökçen’in yabancı ortağı, hisse satışı iddialarını yalanladı

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir