1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sabuncubeli Tüneli'nin Manisa Tarafından Çalışmalara Haziranda Başlanacak
Sabuncubeli Tünelinin Manisa Tarafından Çalışmalara Haziranda Başlanacak

Sabuncubeli Tüneli'nin Manisa Tarafından Çalışmalara Haziranda Başlanacak

Karayolları İzmir 2. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, Manisa-İzmir arasında yolculuk süresini 15 dakikaya indirecek Sabuncubeli Tüneli'nin Manisa tarafındaki kazı çalışmasına haziranda başlanacağını bildirdi.

A+A-

Karayolları İzmir 2. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, Manisa-İzmir arasında yolculuk süresini 15 dakikaya indirecek Sabuncubeli Tüneli'nin Manisa tarafındaki kazı çalışmasına haziranda başlanacağını bildirdi. Uraloğlu, yeni Manisa Valisi Abdurrahman Savaş’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyarette gazetecilerin sorularını da cevaplayan Bölge Müdürü Uraloğlu, Sabuncubeli Tüneli’nin İzmir tarafındaki kazı çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyledi. İzmir tarafından girişteki tüpün bir tanesinde 350 metreye ulaşıldığını aktaran Uraloğlu, diğer tüpte ise 290 metre kazı yapıldığını kaydetti. Tünele Manisa tarafından da girme çalışmalarının devam ettiğini belirten Abdulkadir Uraloğlu, “Amacımız, haziran ayı içerisinde Manisa tarafından da tünele girmek. Şu an için sıkıntı yok ancak tek problem, kötü bir zeminde kazı yapmamız. Adeta iğneyle kuyu kazıyoruz.” dedi.

Temeli 9 Eylül 2011 tarihinde atılan tünel açıldığında, Manisa’ya ekonomi, zaman ve ulaşım olarak büyük kolaylıklar sağlayacak. Manisalıların yıllardır hayali olan tünel yalnız iki şehri değil, Marmara ve Ege bölgelerini de bağlayan önemli bir yol olacak. Kışın ulaşımda büyük sıkıntılara sebep olan Sabuncubeli mevkisinde yapılan tünelin hizmete girmesiyle Manisa-İzmir yolculuğu 15 dakikaya inecek. Yol hem kısalacak hem de eğimi düşecek. Böylece otomobil, ortak yüklü ticari taşıt, otobüs ve kamyon trafiğinin önemli bir bölümü buraya kayacak. Tünelin 2 bin 800 metresini çift tüp geçişi, kalanını giriş çıkışların devlet yoluna bağlantısını sağlayan bölünmüş yollar oluşturacak. CİHAN

Sabuncubeli Tüneli'nin Manisa tarafından çalışmalara haziranda başlanacak

Sabuncubeli Tüneli'nin Manisa tarafından çalışmalara haziranda başlanacak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.