21 Ağustos 2026
Altın 7012.37
BIST 14396.54
Dolar 48.0556
Euro 56.2086
Sterlin 65.2865
Ankara 19°C

Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy: Özgün Ürünlerimizi Vitrine Koyalım

Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy: Özgün Ürünlerimizi Vitrine Koyalım
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Safranbolu Çarşısı'nda Çin malı ürünlerin satılmaması konusunda uyarılarda bulundu. Aksoy, gelen misafirlere Safranbolu'ya özgü olan ürünlerin satılmasını tavsiye etti. Karabük'ün Safra

Karabük'ün Safranbolu Belediye Başkanı Başkan Necdet Aksoy, insanlar ilçeye geldiklerinde özgün olanı görmek, özgün olanı yemek, özgün olanı satın almanın peşinde olduğunu vurguladı. Aksoy, "Hep şikâyet ediyoruz, Japon turistler neden Safranbolu'dan alışveriş yapmıyor ya da az alışveriş yapıyor diye. Japon turistler Çin malı hediyeyi neden alsınlar. Oradan gelmiş ürünleri tekrar onlara satmamız mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Daha doğalı mutlaka yapmak gerektiğini anlatan Aksoy, "Belediye Başkanlığı olarak, Kaymakamlık, Halk Eğitim Merkezi ile beraber özgün olanın satılabilmesi için bir çalışma başlatıyoruz. Bizim belirttiğimiz süreçte Safranbolu'yu canlandırmamız gerekiyor. Halkımızı ve esnafımızı buradan teşvik ediyoruz. Elde üretilen, hanımların ürettikleri ürünleri vitrin camlarına koyalım. Bunları satmaya çalışalım. O zaman satışların daha karlı olduğu ortaya çıkacaktır." diye belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir