1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Safranbolu Belediyesi Hayır Çarşısı Faliyete Girdi
Safranbolu Belediyesi Hayır Çarşısı Faliyete Girdi

Safranbolu Belediyesi Hayır Çarşısı Faliyete Girdi

Safranbolu Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşların yararlanabilmesi için kurulan ve hizmetini Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi (SAKEM) bünyesinde sürdüren 'Hayır Çarşısı'nın açılışı yapıldı.

A+A-

Safranbolu Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşların yararlanabilmesi için kurulan ve hizmetini Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi (SAKEM) bünyesinde sürdüren 'Hayır Çarşısı'nın açılışı yapıldı. Sloganı 'Veren Elle Alan Eli Buluşturmak' olan hayır çarşısında ihtiyaç sahibi kimselere giysi temini yapılacak.

Hayır Çarşısı'nın açılış törenine Vali İzzettin Küçük ve eşi Ayşe Küçük, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan ve eşi, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, daire müdürleri ve SAKEM kursiyerleri katıldı.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, açılış konuşmasında, “Hayır çarşısı sayesinde ihtiyaç sahibi kimselere giyim noktasında yardımcı olunacaktır. Bugüne kadar resmi açılışın yapılmamasına karşın 1 ay gibi kısa bir sürede 700’ü aşkın vatandaşımıza giyecek yardımı yapıldı. Bir Osmanlı geleneğini yaşatıyoruz. Safranbolu, dünya miras kenti ama onun ötesinde Osmanlı'nın parmak izi. Osmanlı, buraya öyle bir damga vurmuş ki bu sadece evleriyle, bahçeleriyle, Arnavut kaldırımıyla değil kültürüyle de damga vurmuş. Yardım severlik ve insanlara yardımcı olma düşüncesi burada hep olmuş. Safranbolu'muzda veren el ile alan elin köprüsünü oluşturduk. Safranbolu'da pek çok kişi evinde bulunduğu eşyaların fazlasını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı amaçlıyoruz. Başkanlığımız döneminde yapmış olduğumuz faaliyetlerin en önemlisi Hayır Çarşısı'nın açılması olmuştur diyebilirim.“ dedi. Hayır Çarşısı, yapılan duanın ardından protokol eşlerinin kurdeleyi kesmesiyle faaliyete geçti.
CİHAN

Safranbolu Belediyesi Hayır Çarşısı faliyete girdi

Safranbolu Belediyesi Hayır Çarşısı faliyete girdi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.