1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Sagem’den Gezi Parkı Olayları İçin Sağduyu Çağrısı
Sagem’den Gezi Parkı Olayları İçin Sağduyu Çağrısı

Sagem’den Gezi Parkı Olayları İçin Sağduyu Çağrısı

Samsun Gelişim Merkezi Derneği (SAGEM), Gezi Parkı olaylarıyla ilgili sağduyu çağrısında bulundu.

A+A-

Samsun Gelişim Merkezi Derneği (SAGEM), Gezi Parkı olaylarıyla ilgili sağduyu çağrısında bulundu.

Atakum Belediye Başkanı Metin Burma’nın ağaç dikerek Gezi Parkı’ndaki ağaç katliamını protesto etmesini sert bir şekilde eleştirerek, "Atakum Esentepe Piknik alanındaki ağaçları keserken çevreci duyarlılığınız neredeydi?” diye sordu.
SAGEM Başkanı Adnan Öz, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma’nın ağaç dikerek Gezi Parkı’ndaki ağaç katliamını protesto etmesini sert bir şekilde eleştirerek, “Siyasi rant için kendi kendini tekzip ediyor.” diye konuştu. Burma’nın İstanbul Taksim'deki Gezi Park’taki olayları Atakum ilçesinde bir grup genç ile birlikte ağaç dikerek protesto etmesi üzerine Öz, Burma’ya bir hatırlatma yaparak, “Atakum Esentepe Piknik Parkı’ndaki ağaç katliamını önlemeye çalışırken benimle görüşmek bile istemeyen Sayın Burma nasıl oluyor da bugün bir ağaç fedaisi olabiliyor.” diye sordu.

SAGEM Başkanı Öz şöyle devam etti: “Esentepe Piknik Parkı’ndaki CHPli Atakum Belediyesi tarafından talan edilip inşaat alanına çevrilmesini ve burada yapılan ağaç katliamını bizzat CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na bir dosya ile gönderdik. Dosyamız ciddiye bile alınmadı. Şimdi siyasi rant için hepsi ağaçsever oldu. Sayın Metin Burma’nın kendi sınırları içindeki parkı yok edip İstanbul’daki Gezi Parkı için çırpınması iki yüzlülük değilse bile samimiyetsizliktir. Önce kendisine baksın.”

ÖZ’DEN SAĞDUYU ÇAĞRISI

Öz, yaşanan olaylarla ilgili olarak bütün kesimleri sağduyulu davranmaya davet ederken şöyle konuştu: “İdarecilerin buldukları her alanı inşaat ya da alışveriş merkezi olarak görme huyundan vazgeçmelerini istiyoruz. Taksim Gezi Parkı’nı kurtarmak için başlatılan eylemler başlangıçta samimi olabilir, ama gelinen nokta ülke için ciddi tehlike içermektedir. Herkesi sağduyuya davet ediyoruz. Hepimiz bu ülkede yaşıyoruz ülkenin kaosa sürüklenmesinin kimseye faydası olmaz.” CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.