22 Ağustos 2026
Altın 7106.54
BIST 14514.82
Dolar 47.9626
Euro 56.0616
Sterlin 65.4412
Ankara 22°C

Sağlık İl Müdürü Ersin Şimşek: Düzce'de 4'ü Kesin 5 Olası Vaka Var

Sağlık İl Müdürü Ersin Şimşek: Düzce'de 4'ü Kesin 5 Olası Vaka Var
Düzce'de 4'ü kesin, 5'i ihtimal dahilinde olmak toplam 9 gribi vakası olduğu açıklandı. Sağlık İl Müdürü Ersin Şimşek, kesin olan 4 vakadan 3'ünün durumunun iyi, 1'inin ise hastalığının orta düzeylerde seyir ettiğini söyledi. Domuz gribi hastalığını

Domuz gribi hastalığının Düzce boyutu ile ilgili olarak resmi ağızlardan ilk kez açıklama yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer ve Sağlık İl Müdürü Uzm. Dr. Ersin Şimşek ortak basın açıklaması yaptı.

Refik Saydam Laboratuarları'ndan gelen sonuçlara göre 6, 7, 8 ve 11 yaşlarındaki 4 çocukta domuz gribi virüsü tespit edildi. Bununla birlikte 3 çocuğun durumlarının iyi, bir çocuğun ise kronik hastalığı ile birlikte hastalığının orta düzeyde seyir ettiği bildirildi. Geçtiğimiz gün ise 14 ve 16 haftalık hamilelik durumu olan 2 bayan ise olası domuz gribi vakası ile tedavi altına alınmıştı. Dün ise hastaneye başvuran 3, 11 ve 15 yaşlarında 3 çocuk da olası domuz gribi vakası ile tedavi altına alınarak hastaneye kaldırılmıştı.

Milli Eğitim Müdürü Sezer, okullarda devamsızlık durumunun her saat takip edildiğini belirterek, vatandaşların hijyene önem vermesini istedi. Sağlık İl Müdürü Şimşek de vatandaşlara aşı olmalarını tavsiye etti. (CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir