01 Kasım 2026
Altın 6222.13
BIST 10759.56
Dolar 49.9259
Euro 55.7152
Sterlin 66.5316
Ankara 19°C

Şah Damarı Yüzde 90 Tıkalı Olan Hasta, 2 Ameliyatla Sağlığına Kavuştu

Şah Damarı Yüzde 90 Tıkalı Olan Hasta, 2 Ameliyatla Sağlığına Kavuştu
Denizli Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Servisi’nde şah damarı yüzde 90 tıkalı olan 79 yaşındaki bir hastanın damarı açılarak tedavi edildi.

Denizli Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Servisi’nde şah damarı yüzde 90 tıkalı olan 79 yaşındaki bir hastanın damarı açılarak tedavi edildi. Uşak Devlet Hastanesi’ne göğüs ağrısı şikâyetiyle başvuran Azime Turan, Denizli Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Servisi’ne sevk edildi. Yapılan muayene sonucunda kalp damarlarında tıkanıklık hastalığı teşhisi yapıldı. Hastanın aynı zamanda halk arasında şah damarı olarak bilinen 'karotis arter' damarının da yüzde 90 tıkalı olduğu tespit edildi. Hastaya aynı seansta Kalp Damar Cerrahi uzmanları Dr. Gökhan Saçkan ve Dr. Türkan Demir tarafından iki ameliyat birden yapıldı.

        Uzm. Dr. Gökhan Saçkan, yapılan ameliyatlarla koroner arter damar tıkanıklığını önlediklerini karotis arter ile de gelişebilecek felç olaylarına karşı tedbir aldıklarını söyledi. Saçkan, “Hastanın önce şah damarı olarak bilinen karotis arter damarını açtık. Bu ameliyat sonrasında hastaya koroner baypas ameliyatı yapıldı. Ameliyat sonrasında herhangi bir sorun görülmedi. Hasta ameliyattan dört saat sonra solunum makinesinden ayrıldı. 12 saat sonra yürütüldü.” dedi.
CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir