22 Ağustos 2026
Altın 7106.56
BIST 14514.82
Dolar 47.9625
Euro 56.0616
Sterlin 65.441
Ankara 17°C

Sakarya Afet Koordinasyon Merkezi: Zorunlu Kalmadıkça Dışarıya Çıkmayın

Sakarya Afet Koordinasyon Merkezi: Zorunlu Kalmadıkça Dışarıya Çıkmayın
Sağnak yağmurun etkisi altına gireceği tahmin edilen Sakarya'da zorunlu kalmadıkça dışarıya çıkılmaması istendi. Sakarya Büyü

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Afet koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamada, sel ve su baskınlarına karşı her türlü tedbir alındığı belirtilerek, zorunlu kalmadıkça dışarıya çıkılmaması uyarısı yapıldı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İbrahim Pehlivan, özellikle yaşlı, çocuk ve özürlülerin daha dikkatli olması ve dışarıya çıkmaması gerektiğini söyledi.

Pehlivan şöyle dedi: "Dere yataklarına ve kurutma kanallarına yaklaşılmamalı. Özel araçların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmaması gerekiyor. Ayrıca araçlar trafiği engelleyebilecek şekilde park edilmemeli. Bir başka önemli husus ise yağmur suyu ızgaraları üzerine, kanalizasyon sistemlerine çöpler ve yabancı maddeler atılmamalı. Hatta buraların temizlenmesine herkes yardımcı olmalı. Vatandaşlarımızdan bir diğer beklentimiz ise olabilecek bütün felaketlerde itfaiye araçlarının, Adapazarı Su ve Kanalizasyon İdaresi (ADASU) araçlarının, iş makinelerinin çalışmalarına yardımcı olunması."

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir