21 Ağustos 2026
Altın 7102.75
BIST 14508.01
Dolar 48.062
Euro 56.3301
Sterlin 65.7754
Ankara 30°C

Sakarya'da İsrail'i Kınayan Protestocular İsrail Bayrağını Ateşe Verdi

Sakarya'da İsrail'i Kınayan Protestocular İsrail Bayrağını Ateşe Verdi
İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısı, Sakarya'da yüzlerce kişi tarafınan protesto edildi. Kent Meydanı'nda toplanan bin 500 civarında protestocu, İsrail bayrağını yaktı, saldırıyı lanetledi.İnsani Yardım Vakfı

İnsani Yardım Vakfı İHH Sakarya Şubesi tarafından düzenlenen protesto gösterisinde yüzlerce Sakaryalı saldırıyı şiddet ve nefretle kınadı.

Sivil toplum örgütü temsilcilerinin de destek verdiği protesto gösterisine katılan bin 500 kişilik grup Çark Caddesi'nde toplandı. Ellerinde Filistin ve Türk bayraklarıyla yürüyen göstericiler, "Filistin konvoy şehitlerinin kanı yerde kalmayacak", "Hepimiz Filistinliyiz direneceğiz", "Katil İsrail, kanserden daha beter" yazılı pankartlar taşıdığı görüldü.

Tekbir getiren grup, "Kahrolsun İsrail, Mehmetçik Gazze'ye, Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez" şeklinde sloganlar atarak Çark Caddesi'nden Kent Meydanı'na yürüdü.

Kent Meydanı'nda toplanan protestocular, İsrail aleyhinde sloganlar attı. Protesto gösterisinde konuşan İHH Sakarya temsilcisi Ruhi Ademoğlu, İsrail'in sabaha karşı tamamen insani yardımlarla dolu olan özgürlük gemilerine, adeta korsanlar gibi operasyon düzenlediğini söyledi.

İsrail'in hiçbir silah ve benzeri aletin olmadığı gemilere, sivil insanlara daha önce de yaptığı gibi, vahşice saldırdığını kaydeden Ademoğlu, ''Bu, öylesine vahşetti ki şahit olanların dilleri tutuldu, kanları dondu. Bu vahşet 21. yy'ın en vahşi olayları arasında daha şimdiden yerini almıştır. İsrail bu hareketiyle nasıl bir cani olduğunu bir kez daha kanıtladı. Bu alçak tavır bize Sabra, Şatilla ve Gazze katliamlarını hatırlattı. En vahşi hayvanların bile göstermeyeceği vahşeti tüm dünyanın gözleri önünde büyük bir pişkinlikle göstermiştir. İsrail bu aşağılık tavırlarıyla bir kez daha haddi aşmıştır. Bizler inanıyoruz ki her haddi aşmış topluluk bir gün yerle yeksan olacaktır. Şehitlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Zafer Hakk'ın ve Hakk'tan taraf olanlarındır diyoruz. Allah yardımcımız olsun.'' dedi.

Konuşmaların ardından protestocular İsrail bayraklarını ateşe verdi. Protestoya katılan bazı kişilerin ağladıkları görüldü. Protestocular olaysız bir şekilde dağıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir