30 Aralık 2025
Altın 6012.935
BIST 11150.9
Dolar 42.9329
Euro 50.5411
Sterlin 57.9362
Ankara -5°C

SALÇALIK BİBER HASADI BAŞLADI

SALÇALIK BİBER HASADI BAŞLADI
Çukurova da vatandaşların kendi elleriyle yapmayı tercih ettikleri kışlık salça telaşı şimdiden başladı.

Çukurova da vatandaşların kendi elleriyle yapmayı tercih ettikleri kışlık salça telaşı şimdiden başladı. Adana ve çevre illerden gelen vatandaşların da büyük rağbet gösterdiği kırmızıbiberin pazarda kilosunun kaç kuruştan satılacağı ise merak konusu oldu.

Hale gelen salçalık biberlerin fiyatlarının yaylacıların inmesiyle birlikte artabileceğini ifade eden satıcılar, vatandaşların biberlerini şimdiden almaları tavsiyesinde bulundu.

Biber yetiştiriciliği yapan Yeşilköy Belediye Başkanı Mithat Altunay, Yumurtalık ilçesinde, salçalık biber hasadının başladığını belirterek, kilo fiyatının henüz belirlenmediğini söyledi.

Yeşilköy Beldesi ile Kırmızıdam, Asmalı ve Kaldırım köylerinde yaklaşık 10 bin dekar alanda salçalık biber üretimi yapıldığını hatırlatan Altunay, dekardan ortalama 3,5 ton ürün alındığını ifade etti.

Yeni biber hasadında çiftçinin yüzünün gülmesini temenni ettiklerini belirten Altunay, pazarda biber fiyatlarının uygun olacağını kaydetti. Altunay, “Bölgemizde yetiştirilen salçalık biberin, bu yıl üreticinin yüzünü güldürmesi bekleniyor. Kış hazırlıkları kapsamında ev hanımlarının büyük ilgi gösterdiği salçalık biber pazarı canlandıracaktır” diye konuştu. CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir