1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Saldırganın silahları fotoğraflandı!
Saldırganın silahları fotoğraflandı!

Saldırganın silahları fotoğraflandı!

Las Vegas'ta Mandalay Bay Oteli'nin 32.katından otomatik silahla konser alanını tarayan Stephen Maddock'un kaldığı odanın ve saldırganın silahlarının fotoğrafları servis edildi.

A+A-

fft16_mf9981125.jpeg

Modern Amerikan tarihinin en ölümcül silahlı saldırısında yeni detaylar ortaya çıkıyor.

Las Vegas'ta 22 bin kişinin katıldığı bir müzik festivalinde eğlenen 59 insan artık yaşamıyor!

Polis ve istihbarat birimleri, konserdeki 527 kişiyi de yaralayan Stephen Paddock neden böyle bir saldırı düzenlediğini araştırıyor. Pilot brövesi ve avcılık lisansı olan saldırganın poliste suç kaydı bulunmuyor. Reuters haber ajansı, Paddock'un geçmişte bazı psikolojik sorunlar yaşadığını gösteren bulgulara ulaşıldığını bildiriyor.

Saldırının gerçekleştiği otel odasındaki 23 silahtan ikisinin fotoğrafları yayımlandı. Silahlardan birinde 'bump stock' olarak da bilinen, yarı otomatik tüfekleri tam otomatik olarak kullanmayı sağlayan aparatın takılı olduğu görüldü. Bu silahlar, aparatla birlikte dakikada 400 ile 800 arası kurşun atabiliyor.

Saldırganın kullandığı odadan fotoğraflar yayımlandı. Saldırganın üçayaklarla (tripod) saldırı için uygun bir alan yarattığı ve sonra da odasının camlarını çekiçle kırdığı anlaşılıyor.

29 yaşındaki hemşire Sonny Melton kurşunlardan korumak eşine sarıldı, yaşamını yitirdi. Tony Burditus'un eşi Denise kocasının kollarında can verdi. Sevgilisiyle konsere gelen Jordan McIldoon vuruldu. 20 yaşındaki Quinton Robbins, anaokulu öğretmeni Jenny Parks, kocasıyla festivalde çektiği fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşan Denise Salmon Burditus, dört çocuk annesi Jessica Klymchuk ve onlarcası... Tarihi katliamın kurbanlarının kimlikleri belli oluyor.

Dört günlük ulusal yas ilan edilen ABD'de, bayraklar yarıya indirildi. ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'ndaki bayrak da bugün yarıya çekildi./Milliyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.