Altın 5560.743
BIST 10565.74
Dolar 42.3064
Euro 49.1482
Sterlin 55.7251
Ankara -1°C

Saldırıya Uğrayan İmam Yaşamını Yitirdi

Saldırıya Uğrayan İmam Yaşamını Yitirdi
Rusya'nın Kafkasya bölgesinde bulunan Dağıstan Cumhuriyeti'nde kimliği tespit edilemeyen bir kişi tanınmış bir cami imamına silahlı saldırı gerçekleştirdi.

Rusya'nın Kafkasya bölgesinde bulunan Dağıstan Cumhuriyeti'nde kimliği tespit edilemeyen bir kişi tanınmış bir cami imamına silahlı saldırı gerçekleştirdi. Kisliarski bölgesinde halk tarafından sevilen imam Magomed Saipidinov'un öldürülmesi tepkilere neden oldu. Kafkasya bölgesinde İslam din adamlarına yönelik saldırılar artarken, son bir yılda 6 imam yaşamını yitirdi.

Rusya Terörle Mücadele Komisyonu'ndan yapılan açıklamada Saipidinov'un terör örgütlerinin tekliflerine olumsuz yaklaştığı için ölüm tehdidi aldığı bilgisi verilirken, saldırı da sert bir şekilde kınandı.

Dağıstan Cumhuriyeti Kizlyar kentinde 11 Ocak'ta bir cami imamı başından vurulmuş olarak evinde bulunurken, Kasım 2010'da Hasanyurt kentinde bir başka imama gerçekleştirilen saldırıda cami imamı kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Son bir yılda 6 imam hayatını kaybederken, kiliselere yönelik saldırılar da endişeleri artırıyor..

Rusya'da geçen yıl gerçekleşen terör saldırılarının yüzde 50'si Çeçenistan'a sınırı olan Dağıstan Cumhuriyeti'nde meydana geldi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir