01 Mayıs 2026
Altın 6708.63
BIST 14442.56
Dolar 45.0913
Euro 52.8631
Sterlin 60.9793
Ankara 16°C

Şam Büyükelçisi Yılmaz, Suriye Ulaştırma Bakanı Bedir ile görüştü

Şam Büyükelçisi Yılmaz, Suriye Ulaştırma Bakanı Bedir ile görüştü
Türkiye’nin Şam Büyükelçisi Nuh Yılmaz, Suriye Ulaştırma Bakanı Yarub Bedir ile görüştü.
Şam

Suriye Ulaştırma Bakanlığı'nda gerçekleşen görüşmede, Türkiye ile Suriye arasındaki Karayolu Taşımacılığı Mutabakat Zaptı çerçevesinde aktarmasız ikili ve transit geçişlerin artırılması ele alındı.

Demiryolları alanında işbirliğinin ilerletilmesin de masaya yatırıldığı görüşmede, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının (TCDD) katkısıyla demiryolu projelerinde ortak çalışmalar, eğitim programları ve kapasite geliştirme adımlarının genişletilmesi konuşuldu.

Görüşmede ayrıca Türkiye-Suriye-Ürdün Ulaştırma İşbirliği mutabakat zaptı kapsamında bölgesel taşımacılık projelerinin geliştirilmesi, transit geçişlerin daha verimli hale getirilmesi ve ülkeler arası lojistik işbirliğinin artırılması yönünde atılacak adımlar değerlendirildi.

AA

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir