27 Temmuz 2026
Altın 6239.43
BIST 13917.95
Dolar 47.3482
Euro 54.0174
Sterlin 62.8179
Ankara 27°C

Samanyolu, Matematikte 9 Madalya Kazandı

Samanyolu, Matematikte 9 Madalya Kazandı
Ankara Özel Samanyolu Lisesi öğrencileri, Antalya Ulusal Matematik Olimpiyatları'nda 2 altın, 6 gümüş, 1 bronz madalya kazandı.

Ankara Özel Samanyolu Lisesi öğrencileri, Antalya Ulusal Matematik Olimpiyatları'nda 2 altın, 6 gümüş, 1 bronz madalya kazandı.

    Akdeniz Üniversitesi tarafından bu yıl 18. kez düzenlenen olimpiyatlarda yarışan öğrenciler, 2 aşamalı sınavdan geçti. İlk aşamada çoktan seçmeli 25 soru, ikinci aşamada 5 soru soruldu ve cevap için 3.5 saat süre verildi.

    Yarışmada Samanyolu Liseleri öğrencilerden; Fatih Kaleoğlu ve Hakan Sivük altın, Sedat Ünalacak, Emin Vergili, Alperen Tercan, Mehmet Enes Çelik, İbrahim Aşık ve Ekrem Yusuf Ekmekçi gümüş, Mücahit Furkan Yıldız da bronz madalya kazandı.

    Samanyolu Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Soner Öner, “Bilim olimpiyatlarındaki başarılarımız artarak devam etmektedir. Öğrencilerimizi bu tür olimpiyatlara sistemli bir şekilde hazırlıyoruz. Matematik olimpiyatı ile başarılarımız tekrar etti. Öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir