1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Samsun Tso’dan Sigortacılık Haftası Semineri
Samsun Tso’dan Sigortacılık Haftası Semineri

Samsun Tso’dan Sigortacılık Haftası Semineri

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO), Sigortacılık Haftası çerçevesinde Sigorta Acenteleri Meslek Komitesi ile birlikte seminer ve kokteyl düzenledi.

A+A-

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO), Sigortacılık Haftası çerçevesinde Sigorta Acenteleri Meslek Komitesi ile birlikte seminer ve kokteyl düzenledi. STSO Davut Altan Toplantı Salonu’ndaki seminer büyük ilgi gördü. Açılışta konuşan STSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin, “Sigortacılık bilincinin artırılması amacı ile üç yıldan beri her yıl mayıs ayının son pazartesi gününden o haftanın pazar gününe kadar Sigortacılık Haftası olarak kutlamaktayız. Camia olarak sigortacılığı işadamının kârına değil, riskine ortak olarak görmeliyiz. Rekabet içinde gece gündüz çalışıp yeni yatırımlar yaparken tüm bu değerlerin bir anda elimizden kayıp gitmemesi için sigortalanması büyük önem arz etmektedir.” dedi.

STSO Genel Sekreter Yardımcısı Necmi Alıç ise Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) projesi kapsamında “Sigorta Acentelerine Yönelik Açılacak Mesleki Eğitim Kursları” hakkında bir sunum yaptı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, TOBB ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğiyle başlatılan projenin önemine işaret eden Alıç, “2011 yılında sadece sanayi alanında açılan UMEM Beceri 10 kursları, işgücü piyasasının ihtiyaçlarına cevap vermesi ve yüksek istihdam oranları yakalaması sonucunda hem işverenler hem de işsizler için tercih sebebi olmuştur. Proje kapsamında kursiyerler teorik ve işbaşı eğitimi süresince günlük 20 TL almakta, kurs süresince iş kazası ve meslek hastalığı sigortası ile Genel Sağlık Sigortası devlet tarafından yapılmakta, işletmelerden hiçbir maddi katkı talep edilmemektedir. İlimizde de birçok işletmenin katılımı ile çok sayıda kurs açılmış ve başarılı işsiz gençlerimiz hem meslek edinmiş hem bir iş sahibi olmuşlar hem de nitelikli eleman açığı olan firmalarımızın ihtiyacı karşılanmıştır. Proje halen devam etmekte olup sanayiden sonra hizmet ve tarım sektörleri de dahil edilmiştir. Hizmet sektörü kapsamında sigorta acentelerine yönelik sizlerden gelecek taleplere göre çeşitli kurslar açabiliriz.” diye konuştu.

Sigorta Eksperleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Karadeniz Bölge Temsilcisi Sigorta Eksperi Nurhan Ünal da, “Eksper Atama Yönetmeliği” hakkında bir sunum yaptı. Toplantının ardından kokteyl verildi. CİHAN

Samsun TSO’dan Sigortacılık Haftası semineri

Samsun TSO’dan Sigortacılık Haftası semineri

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.