1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Samsun'da 536 Polis Adayı Mezuniyet Coşkusu Yaşadı
Samsunda 536 Polis Adayı Mezuniyet Coşkusu Yaşadı

Samsun'da 536 Polis Adayı Mezuniyet Coşkusu Yaşadı

Samsun Polis Meslek Yüksekokulu’nda (PMYO) düzenlenen 11. dönem mezuniyet töreninde 536 öğrenci diplomalarını alarak emniyet teşkilatına katılmanın gururunu yaşadı.

A+A-

Samsun Polis Meslek Yüksekokulu’nda (PMYO) düzenlenen 11. dönem mezuniyet töreninde 536 öğrenci diplomalarını alarak emniyet teşkilatına katılmanın gururunu yaşadı.

Atakum ilçesindeki Polis Okulu'nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. Törende konuşma yapan ve genç polis adaylarına öğütler veren Polis Okulu Müdürü İrfan Akkaya, polislik eğitiminin özgürlük ve güvenlik dengesi içinde, kötülükleri iyilik ve güzellikleri yok edebilmenin yol ve yöntemlerini öğretmeyi amaçlayan bir meslek eğitimi olduğunu belirtti.

Törene katılan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise emniyet teşkilatının her geçen gün yeni elemanlarla değişen ve gelişen şartlara göre kendisini geliştirdiğini ve güçlendirdiğini söyledi. Teknolojinin her geçen gün gelişip yaygınlaştığını hatırlatan Vali Aksoy, “Bu kapsamda suç türlerinde farklılaşma oluyor. Bunlarla mücadele etmek ve bu anlamda başarı sağlayabilmek için de, bu kulvarda çalışan bütün kamu görevlilerinin kendilerini iyi yetiştirmeleri gerekiyor. Değişen ve gelişen şartlara göre, emniyet teşkilatımız da bu alanda bütün değişimi yakından takip edip, bu süreçte kendisini iyi yetiştiriyor. 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu'nda yetişen arkadaşlarımız da bu amaçla değişen ve gelişen şartlara göre, kendilerini sürekli geliştirme potansiyelini kendilerine verilen eğitimle almışlar ve göreve hazır vaziyette bugün mezuniyetlerini kutlayacaklar." dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler hep birlikte yemin ederek, polisliğe ilk adımlarını attı. Yemin edilmesinin ardından okulu ilk 10 içerisinde bitiren öğrenciler, diplomaları verilmek üzere kürsü önüne çağrıldı. Diploma almaya gelen ve okul üçüncüsü olarak dereceye giren Funda Efe’nin heyecandan baygınlık geçirmesi arkadaşlarını korkuttu. Baygınlık geçiren öğrenci sağlık ekiplerinin yardımıyla tekrar ayağa kalkarak Vali Hüseyin Aksoy'un elinden diplomasını aldı.

Geleneksel olarak yapılan kütüğe plaketi 11. dönem birincisi Seda Altın çaktı. PMYO bandosu eşliğinde resmi geçit yapıldıktan sonra hep birlikte şapkalarını havaya atarak mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşayan polis adayları, arkadaşları ve aileleri ile sevinçlerini paylaştı. Törene ayrıca Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, kamu kuruluşları müdürü ve çok sayıda öğrenci yakını katıldı. CİHAN

Samsun'da 536 polis adayı mezuniyet coşkusu yaşadı

Samsun'da 536 polis adayı mezuniyet coşkusu yaşadı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.