17 Aralık 2025
Altın 5932.015
BIST 11348.83
Dolar 42.6886
Euro 50.1169
Sterlin 57.2433
Ankara -1°C

'Samsun'da Mezbahane Sıkıntısı Yaşanıyor'

'Samsun'da Mezbahane Sıkıntısı Yaşanıyor'
Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen Atakum, İlkadım, Canik ve Tekkeköy’de mezbahane olmaması nedeniyle sıkıntı yaşandığını belirterek, bazı kasapların ara sokaklarda hayvan kesimi yaptığını öne sürdü.

Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen Atakum, İlkadım, Canik ve
Tekkeköy’de mezbahane olmaması nedeniyle sıkıntı yaşandığını belirterek, bazı kasapların ara sokaklarda hayvan kesimi yaptığını öne sürdü.

Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen düzenlediği basın toplantısında Samsun merkezde bazı kasapların mezbahane olmaması nedeniyle sokak aralarında büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesimi yaptığını öne sürdü. Başkanı Ömür Şen “Samsunlu kasaplar hayvan kesimi yapabilmek için maalesef sokak aralarını kullanıyorlar. Bunun esas sebebi 320 bin kayıtlı hayvanın bulunduğu Samsun'da bir adet mezbahanenin bulunmamasıdır. Ne kadar denetleme yapılırsa yapılsın, bu sorunu çözmeden kaçak kesim engellenemez. Kaçak kesimi tetikleyenler yerel yöneticilerdir “dedi.

YENİ MEZBAHANE YAPILIRSA SORUNLAR ÇÖZÜLÜR

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden onaylanan bir mezbane projeleri olduğunu açıklayan Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen " Bu projenin hızlandırılması lazım. Samsun’a yeni yapılacak mezbahanenin İlkadım ilçesi Derecik mahallesinde 27 dönümlük alana inşaa edileceği belirtiliyor. Bu proje gerçekleşirse kasaplarımızın sorunlarını büyük ölçüde çözülür " diye konuştu.

SAMSUN'DAKİ ETLERİN YÜZDE 70'İ İL DIŞINDAN GELİYOR

Samsun’da günlük gerçekleşen hayvan kesimi hakkında bilgi veren Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen şunları kaydetti; “Samsun'da günlük 400 büyükbaş, 800 ise küçükbaş hayvan kesilmesi gerekli. Samsun’da satılan etlerin yüzde 30 kentte kesilen etler, yüzde 70’i ise şehir dışından geliyor. Bu da kent olarak bizim ayıbımız.”



CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir