16 Aralık 2025
Altın 5872.546
BIST 11318.62
Dolar 42.7122
Euro 50.2781
Sterlin 57.4073
Ankara 8°C

Sanal Soyguncular Suçüstü Yakalandı

Sanal Soyguncular Suçüstü Yakalandı
Yurtdışından Türk firmalarının hesaplarına giren ve Türkiye’deki adamlarının hesaplarına yüklü miktarda para transferi yapan çetenin iki üyesi Kartal’da suçüstü yakalandı.

Yurtdışından Türk firmalarının hesaplarına giren ve Türkiye’deki adamlarının hesaplarına yüklü miktarda para transferi yapan çetenin iki üyesi Kartal’da suçüstü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, bir bankanın elektronik bankacılık departmanı yetkilileri, iki müşterinin hesap hareketlerini şüpheli bularak ilgili şirketlerle irtibata geçti. Hesaplarından Mehmet Hüner isimli kişinin adına yüklü miktarda EFT talimatı verildiği bilgisi verilen şirket yetkilileri, kendilerinin bu yönde talimatlarının olmadığını bildirdi. Bunun üzerine banka yetkilileri EFT yapılan şube ile irtibata geçerek durumu bildirdi. Bir süre sonra da Mehmet Hüner ve yanındaki Azeri uyruklu arkadaşı İlkin Bayramov şubeye gelerek gönderilen EFT’yi almak istedi. Banka şubesinin yetkilileri Hüner’e paranın hazırlanabilmesi için bir süre beklemesini söyleyerek durumu polise bildirdi. Bu arada sürenin uzamasından şüphelenen Hüner ve Bayramov banka şubesinden ayrıldı. Güvenlik görevlisi de bir yandan zanlıları takip ederken bir yandan da olay yerine gelen polis ekiplerini yönlendirdi. Mehmet Hüner polis ekipleri tarafından yakınlardaki bir üst geçitten karşıya geçmeye çalışırken yakalanırken, İlkin Bayramov da yaklaşık 500 metre ilerideki metro istasyonunda kıskıvrak yakalandı. Banka şubesine getirilen zanlılar çalışanlar tarafından teşhis edilmesinin ve banka güvenlik kameralarının da incelenmesinin ardından gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Polis merkezinde ifadeleri alınan zanlılar Romanya’da kendilerine borcu olan Hasan isimli bir arkadaşlarının olduğunu ve gönderilen paranın da alacaklı oldukları para olduğunu iddia etti.
CİHAN

Sanal soyguncular suçüstü yakalandı

Sanal soyguncular suçüstü yakalandı

Sanal soyguncular suçüstü yakalandı

Sanal soyguncular suçüstü yakalandı

Sanal soyguncular suçüstü yakalandı

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir