16 Aralık 2025
Altın 5911.121
BIST 11456.34
Dolar 42.6941
Euro 50.1753
Sterlin 57.0648
Ankara 2°C

Sanayi Esnafı Sıcaklara Karşı Çözümünü Buldu

Sanayi Esnafı Sıcaklara Karşı Çözümünü Buldu
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Küçük Sanayi Sitesi'nde sıcaktan bunalan çıraklar ve ustalar kendilerine göre serinleme yöntemlerini buldu.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Küçük Sanayi Sitesi'nde sıcaktan bunalan çıraklar ve ustalar kendilerine göre serinleme yöntemlerini buldu. Bir tornacı, kuyu suyunu hazırladığı römorka doldurdu ve çırakların serinlemesini sağladı. Başka bir esnaf ise kapısına hazırladığı küçük havuzda serinlemenin keyfini çıkartıyor.

Gün içerisinde yoğun bir şekilde çalışan Küçük Sanayi Sitesi esnafları, sıcakların bunalttığı saatlerde özel hazırladıkları havuzlara girerek serinliyor. Oruç tutan ve susuzluk çeken çalışanlar, kuyu suyuyla doldurdukları havuzlara dalıp çıkıyor. Esnaflar, “Çıraklar çok bunalıyordu. Oruç da tutuyorlar. Serinletmek için böyle bir şey yaptık. Güzel ilgi görüyor. Ücret yok, tulumba suyu ile dolduruyoruz.” dedi.

Sıcak havaların ve orucun kendilerini zorladığını ifade eden başka bir esnaf ise çözüm olarak bu türlü icatlar yaptıklarını anlattı. İşyeri önüne demirden mini bir havuz yapan esnaf, “Şu Ramazan günlerinde hava çok baskın. Biz de bu şekilde serinliyoruz. Oldukça faydası oluyor. Dilimiz damağımız kuruyor sıcakta. Ancak kendimizi böyle serinletiyoruz, böyle rahatlıyoruz. Günde 2 -3 saat giriyoruz. Bu havuz fazla masraflı da değil. Sandalye de bıraktık havuza. Komşular olarak su dolu havuza girip muhabbet edebiliyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir