16 Aralık 2025
Altın 5874.613
BIST 11315.74
Dolar 42.7131
Euro 50.2679
Sterlin 57.3836
Ankara 8°C

Sanayiciler, enflasyondaki düşüşü krize bağlıyor!!

Sanayiciler, enflasyondaki düşüşü krize bağlıyor!!
Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhun Özüm, enflasyondaki düşüşün krizden kaynaklandığını söyledi.
Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhun Özüm, enflasyondaki düşüşün krizden kaynaklandığını söyledi.
Ceyhun Özüm, "Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'da bu yılın ilk çeyreği itibariyle yaşanan yüzde 13,8'lik küçülme, enflasyonun neden bu kadar düşük çıktığını açıklamak için iyi bir göstergedir." dedi.

Mevcut şartlar itibari ile enflasyonun yükselmesi için bir etken göremediğini ifade eden Özüm, reel sektör temsilcileri olarak sanayicilerin krizin etkilerini minimize etmeye çalıştığını kaydederek "Krizin en kötü günleri geride kalmış gibi gözükse de toparlanma süreci biraz daha zaman alacak diye tahmin ediyoruz." diye konuştu.

Merkez Bankası'nın, düşen enflasyon nedeniyle faizleri biraz daha düşürmesi gerektiğine vurgu yapan Özüm, belli bir orandaki enflasyonun ekonomideki hareketliliği de gösterdiğinin göz önünde bulundurulmasının altını çizdi.

Özüm, hızlı bir şekilde üretim, yatırım ve istihdama yönelme halinde Türkiye ekonomisinin kısa sürede eski performansına döneceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir