11 Aralık 2025
Altın 5836.726
BIST 11233.66
Dolar 42.602
Euro 50.1947
Sterlin 57.2835
Ankara 8°C

Şanlıurfa Şuruç'ta patlama

Şanlıurfa Şuruç'ta patlama
FLASH! Şuruç ilçesinde patlama meydana geldi.

Şanlıurfa Suruç İlçesi'ndeki Amara Kültür Merkezi önündeki bahçede saat 11.45 sularında büyük bir patlama meydana geldi. Canlı bomba saldırısının ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Son açıklamalara göre saldırıda 31 kişi hayatını kaybetti. Yaşamını yitirenlerden en az 10'unun kadın olduğu belirtiliyor.

Katliamda 23 kişinin olay yerinde, 6 kişinin Suruç Devlet Hastanesi'nde, 1 kişinin de Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybettiği öğrenildi. Saldırıda 104 kişi de yaralandı. 74 kişi hastaneye kaldırılacak derecede yaralıydı. Hastaneye götürülenlerden 31 kişi taburcu edildi. 43 yaralı hastanede. 10 kişi ameliyat halinde. Bu arada olay yeri güvenlik kordonuna alınırken, patlamayla ilgili soruşturmayı 4 savcı birden yürütüyor.

Kobani'ye geçmek için dün İstanbul'dan Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine giden Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 300 genç Amara Kültür Merkezi'nde konaklıyordu. Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu mensuplarının ’Kobani’nin yeniden inşası’ konusunda basın açıklaması sırasında büyük bir patlama yaşandı. Canlı bombanın grubun arasına girip kendisini patlattığı sanılıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir