Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, silah ve mühimmat kaçakçılığına yönelik çalışmalar kapsamında, Gaziantep yolu kent girişinde durdurulan bir otomobilde, detektör köpeği yardımıyla yapılan aramada, seri numarası silinmiş 1 adet G3 seyyar dipçikli uzun namlulu silah ve bu silaha ait 24 mermi, 5 şarjör ele geçirildi.
Otomobilin arka sağ kapısının içerisine gizlenmiş 1 adet ruhsatsız tabanca ve şarjör de bulan ekipler, otomobildeki Mehmet Ç. ve İsmail D.'yi gözaltına aldı. Daha sonra bu kişilerle irtibatı olduğu belirlenen Hüseyin K., Mehmet Emin İ., Mehmet Garip E., İsmet C. ve B.E.P.'yi gözaltına alan polis, zanlılardan birinin evinde de 13 adet tabanca mermisi ele geçirdi.
Gözaltına alınan zanlılardan B.E.P., ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Diğer 6 zanlı ise emniyetteki işlemlerinden sonra 'silah, mühimmat kaçakçılığı ve ticareti' suçundan adliyeye sevk edildi.
