21 Ağustos 2026
Altın 7083.45
BIST 14495.24
Dolar 48.0593
Euro 56.2824
Sterlin 65.6867
Ankara 30°C

Şanlıurfa'da Şafak Vakti 10 Binlerce İnsana Tirit Dağıtıldı

Şanlıurfa'da Şafak Vakti 10 Binlerce İnsana Tirit Dağıtıldı
Hz. İbrahim'in adına her yıl düzenlenen etkinlikler çerçevesinde binlerce kişiye tirit (et suyuna kızartılmış ekmek konularak yapılan yemek) dağıtıldı. On binlerce kişinin katıldığı tirit ikramında uzun kuyruklar oluştu.Şanlıurfa Valiliği ve ç

Şanlıurfa Valiliği ve çeşitli gönüllü kuruluşlarca Balıklıgöl Yerleşkesindeki Dergah Camisinin bahçesinde gerçekleştirilen ikramda, 2 ton et, 6 bin ekmek ve 1,5 ton yoğurt kullanılarak, büyük kazanlar içerisinde hazırlanan tirit yemeği, sabah namazının ardından görevliler tarafından dağıtılmaya başlandı. Dağıtımda tirit almak isteyen vatandaşlar, Dergah Camisi çevresinde uzun kuyruklar oluşturdu.

Vali Nuri Okutan, Şanlıurfa'nın, ''Halil İbrahim Sofrası'nın bereketinin timsali'' olduğu ve bu anlayışın yeşerdiği yer olduğunu ifade etti. Okutan, "Hazreti İbrahim Allah'ın dostudur. 3 dinin kaynağı Hazreti İbrahim'dir. Dolayısıyla aynı zamanda bereketin timsalidir Hazreti İbrahim. Yine Hazreti İbrahim haksızlığa karşı, Nemrut'a karşı direnişin, doğruların, dostluğun, sevginin, muhabbetin yeşerişini de temsil ediyor. Geçtiğimiz günlerde 100 bin vatandaşımıza tirit ziyafeti verildi. Şuana kadar da 25 bin vatandaşımıza bugün tirit dağıtıldı." dedi.

Sabahın erken saatlerinden tirit kuyruğuna giren vatandaşlar, yaklaşık 1-1.5 saat kuyrukta bekledi. Bu arada Vali Okutan da yemek almak için sıra bekleyen vatandaşlara tirit ikram etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir