İşadamları bölgesel Kürt yönetimi içinde yer alan Erbil, Duhok, Zaho da yatırım ve ticaret fırsatlarını araştırma imkanı buldu.
Kuzey Irak'ta Erbil ve Duhok Ticaret ve Sanayi Odasını da heyet halinde ziyaret eden Şanlıurfalı işadamlarının bir kısmı iş bağlantısı kurmayı başardı. Üç günlük gezide Erbil, Duhok, Zaho da çeşitli bağlantılar ve iş temasları kuran işadamları bu tür gezilerin ayda bir çeşitli ülkelere yapılmasının ihracatın gelişmesi ve arttırılmasında faydalı olacağı görüşünü belirttiler.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E.Sabri Ertekin, iki Türk Bakanının bölgeye yaptığı ziyaretin ikili görüşmelerde de kendisini gösterdiğini belirterek, "Ticari ilişkilerimizin Erbil ve Şanlıurfalı iş adamlarının gayretleriyle önemli bir mesafe kaydedeceğine inanıyoruz. Bölge, Türk işadamları için kaçırılmayacak büyük fırsatlar sunuyor. Biz de işadamlarımızı bu konuda yönlendiriyoruz." dedi.
Erbil'in güvenli olduğunu belirten Ertekin, ekonomik daralmanın yaşandığı bu günlerde Irak'ta yüksek müşteri potansiyeli bulunduğunu ifade etti.
Keşif amaçlı yapılan gezinin meyvelerini almak için ilerleyen aylarda Duhok Ticaret ve Sanayi Odası Başkanın daveti üzerine bir fuara katılacaklarını aktaran Ertekin, Şanlıurfalı iş adamlarının kabuğunu kırarak Irak'a gitmeleri tavsiyesinde bulundu.
(CİHAN)
