17 Aralık 2025
Altın 5934.569
BIST 11281.56
Dolar 42.718
Euro 50.0844
Sterlin 57.0185
Ankara 7°C

Şanlıurfa’ya 342 Okul, 495 Lojman Yapılıyor

Şanlıurfa’ya 342 Okul, 495 Lojman Yapılıyor
Şanlıurfa’da derslik açığını kapatmak amacıyla bir yıl içerisinde 342 okul, 495 lojman ve 30 öğrenci pansiyonu yapılacak.

Şanlıurfa’da derslik açığını kapatmak amacıyla bir yıl içerisinde 342 okul, 495 lojman ve 30 öğrenci pansiyonu yapılacak.

Şanlıurfa’daki okul müdürleri bir araya geldi. Tes İş Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen toplantıda, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında ilköğretim ve ortaöğretim okullarında genel başarının artırılmasında uygulanacak proje ve çalışmalar ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Şanlıurfa’nın eğitim alanındaki en büyük sorununun derslik açığı olduğunu söyledi. Okul müdürlerini eğitim lideri olarak tanımlayan İlci, ildeki eğitim seviyesinin el ele verilerek yükseltilebileceğini kaydetti. Eğitim sorununun başında derslik konusunun yer aldığını dile getiren İlci, “Yapılan çalışmalar sonucu Şanlıurfa’da derslik yapımı yönüyle çok ciddi adımlar atılmaktadır. Bu kapsamda yapılan çalışmalar sonucunda önümüzdeki yıl içinde Şanlıurfa il genelinde 342 okul, 495 adet lojman, 30 öğrenci pansiyon, 17 spor salonu, 2 çok amaçlı salon ve 27 atölye inşaatına başlanacak. Bu da ortalama 5226 derslik eder. Yapacağımız bu yeni inşaatlarımızla öğrencilerimiz öğrenimlerini daha uygun ortamlarda devam ettireceklerdir.” dedi.

Metin İlci, okul idarecileri ve öğretmenlerin velileri evinde ziyaret etmesini istedi. Veli ziyaretini çok önemsediğini kaydeden İlci, ziyaretlerin eğitim seviyesinde etkili olacağını anlattı. İlci, bunun çok sayıda örneğinin olduğunu belirterek, ziyaretler konusunda ısrarlı olduğunu aktardı. Öğretmen-öğrenci arasındaki resmi ilişkinin yıkılmasını isteyen İlci, “Okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz öğrencileriyle öğretmenliğin yanı sıra anne baba ve bir aile gibi olmalılar, öğrencilerimiz işte o zaman başarılı olacaklardır. Öğrencilerimizin hayallerinin önüne engel olmayıp onları cesaretlendirmemiz gerekmektedir.” diyerek konuşmasını tamamladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci konuşmasının ardından okul müdürlerinin eğitim öğretimle ilgili sorunlarını dinledikten sonra toplantı sona erdi. CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir