13 Ocak 2026
Altın 6121.517
BIST 12339.64
Dolar 43.0386
Euro 50.336
Sterlin 57.8173
Ankara 1°C

Sapanca Gölü Taştı İş Yerlerini Su Bastı

Sapanca Gölü Taştı İş Yerlerini Su Bastı
Sakarya'da uzun süredir etkili olan yağışların ardından Sapanca Gölü'nde su seviyesinin yükselmesi sonucu kıyıdaki yürüyüş alanları ile iş yerleri sular altında kaldı.

Sakarya'da uzun süredir etkili olan yağışların ardından Sapanca Gölü'nde su seviyesinin yükselmesi sonucu kıyıdaki yürüyüş alanları ile iş yerleri sular altında kaldı.

Son yağışların ardından Sapanca Gölü'nün seviyesi en yüksek düzeye ulaştı. Göldeki su seviyesinin yükselmesi bazı yerlerde taşkına neden oldu. Sapanca ilçesinde İnsan Hakları Parkı'nda yürüyüş alanı, sular altında kaldı. Bazı iş yerlerini su bastı. İş yeri çalışanları, suları kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı. Şiddetli rüzgarın oluşturduğu dalgalar, kıyıdaki su bisikletlerini savurdu.

Kafeteryasını su basan İbrahim Medet, gölün taşması sonucu iş yerini su bastığını söyledi. Medet, “Göl taştı, faaliyet gösteremiyoruz. Bu sene yağışlar fazla oldu. Daha çok etkilendik. İşletmemiz suyla doldu. Gölün çekilmesini bekliyoruz." dedi.

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş ise göldeki su seviyesinin en yüksek kod olan 32.20'ye ulaştığını bildirdi. Su seviyesinin son 5 yılın en yüksek seviyesine ulaştığına dikkati çeken Keleş şunları söyledi: "Göldeki su seviyesi maksimum seviyeye ulaştı. Gölden Çark Deresi'ne sürekli su boşaltılıyor. Kapaklar tamamen açık. Saniyede 8 metreküp suyu gölden dereye veriyoruz."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir