1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sarıgül: Bu Düşünceyi Hayata Geçiren Herkesten Allah Razı Olsun
Sarıgül: Bu Düşünceyi Hayata Geçiren Herkesten Allah Razı Olsun

Sarıgül: Bu Düşünceyi Hayata Geçiren Herkesten Allah Razı Olsun

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından bu yıl 11.ci kez düzenlenen Türkçe Olimpiyatı’nın İstanbul açılışı Four Seasons Otel’de yapıldı.

A+A-

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından bu yıl 11.ci kez düzenlenen Türkçe Olimpiyatı’nın İstanbul açılışı Four Seasons Otel’de yapıldı.

Programa katılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, yıllar önce Amerika’nın her yerde kurduğu uluslararası okulları olduğunu ve neden Türkiye’nin aynı okulları kurmadığını sorguladığını kaydetti. Sarıgül, "Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yapması gereken bir oluşumu gönüllüler ordusu yapmış vaziyette. 100’ün üzerinde ülkede bayrağımız dalgalanıyor, İstiklal Marşımız okunuyor, inançlarımıza saygı gösteriliyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin örfleri töreleri en güzel şekilde anlatılıyor. Bizim şarkıları söylüyor bu evlatlar. Tarlaya atılan bu tohumlar ilerde daha çok yeşerecek. Yeşerdikçe Türkiye, kültür olarak kazanacak, ekonomi olarak kazanacak, turizm olarak kazanacak ve Türkçe Olimpiyatları’nın Türkiye’ye çok önemli katkıları var. Olimpiyatlarda bulunmaktan, bu düşünceyi hayata geçiren herkesten Allah razı olsun diyorum." ifadelerine yer verdi.

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de dünyanın birçok ülkesinde Türkçe’nin yayılmasının çok güzel olduğunu belirterek, "Bu organizasyon devam ettirilmeli. Ben çok mutluyum." dedi.

SÜZER: BUNUN DÜNYA OLİMPİYATLARI OLMASI TEK DİLEĞİMİZ

Süzer Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Süzer de kuruluşundan beri olimpiyatları takip ettiğini ve takdir ettiğini söyledi. Milli bir organizasyonun giderek globalleştiğine dikkat çeken Süzer, "Böyle olmasında da fayda var. İnşallah yakın bir zamanda Türkçe Olimpiyatları dünya olimpiyatları olur. Biz de daha çok gurur duyarız. Bu tarifi mümkün olmayan bir iş. Aklın almayacağı bir şey. Biz senelerce çocuklarımızı yabancı okullarda okutmak istedik, şimdi herkes Türk okullarında okutuyor. Bunun dünya olimpiyatları olması tek dileğimiz." şeklinde konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.