Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yaptırılan halı sahanın 3 yıldır aydınlatma sisteminin yapılmaması ilçe sakinlerinin tepkisine neden oldu.
Sarıkayalı vatandaşlar yaklaşık 3 yıl önce hizmete açılan futbol halı sahasının aydınlatma sisteminin takılmadığını belirterek, "Çocuklarımız burada tatillerde ve boş zamanlarda burada futbol oynayarak zamanlarını değerlendiriyor. Bizler de burada sağlık için yürüyüş yapıyoruz. Yetkililerimizden bu sahanın aydınlatma sisteminin biran önce takılmasını istiyoruz." dedi.
Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, aydınlatma sisteminin takılması konusunda ilgili kurumlarla ve İl Genel Meclisi üyeleri ile görüşme içerisinde olduklarını söyledi. Başkan Erbir, "Sahamızın aydınlatması yapılamadı. Zaman zaman bu konuda bizlere de vatandaşlarımız müracaat ederek buranın aydınlatılmasını istiyor. Fakat bu konu İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nü ilgilendiriyor. Biz de meclis üyelerimizle birlikte valiliğimiz ve Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzle görüşerek, inşallah bu sahamızın aydınlatma işlemlerini başlatacağız." dedi.
Sarıkaya Muhtarlar Derneği Başkanı ve Bahcelievler Mahallesi Muhtarı Hulusi Karaca, ilçelerinde sosyal tesis bakımından yeterli sayıda tesis olmadığını belirterek, gençlerin futbol oynadığı vatandaşlarında yürüyüş yaptığı halı sahanın biran önce aydınlatılması gerektiğini kaydetti.
Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer de Sarıkaya’da bulunan futbol halı sahasının aydınlatılması için çalışma içerisinde olduklarını söyledi. Güneşer, "Devletimizin imkânları ölçüsünde bu tür sahaların bakım onarımının yanı sıra aydınlatma ve diğer işlemlerinin giderilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Buranın aydınlatılması için bizler de gerekli yazışmalarımızı yaptık. İnşallah en kısa sürede sahamızın aydınlatılmasını sağlayacağız." diye konuştu.
CİHAN


Kaynak: