Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'u ülkesine davet etti.
Ermenistan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Sarkisyan Erivan'da bulunan Türkmenistan Devlet Başkanı Yardımcısı Hıdır Saparliyev ile görüştü. Sarkisyan, Türkmen lider Berdimuhamedov'un eğitim, spor ve sağlıktan sorumlu yardımcısı Hıdır Saparliyev'i makamında kabul etti. Saparliyev, Türkmenistan ile Ermenistan arasındaki hükümetlerarası ekonomik komisyon toplantısı için Erivan'da bulunuyor.
Berdimuhamedov'u ülkesine davet eden Sarkisyan, "Ermenistan, Türkmenistan ile ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesine ilgi gösteriyor. Hükümetlerarası komisyon karşılıklı çıkara dayalı işbirliğini daha da güçlendirecek." diye konuştu. Türkmenistan Devlet Başkanı Yardımcısı Saparliyev, hükümetlerarası komisyonun 2. toplantısının verimli geçtiğini ve ekonomik, kültürel ve diğer alanlardaki ilişkilerin geliştirilmesi adına önemli adımların atıldığını kaydetti.
TÜRKMENİSTAN, ERİVAN'DA FUAR AÇTI!
Ermenistan'ın başkenti Erivan'da Türkmenistan-Ermenistan hükümetlerarası komisyon toplantısı çerçevesinde fuar düzenlendi. Fuarın açılışını Ermenistan Başbakanı Tigran Sarkisyan ile Türkmenistan Devlet Başkanı Yardımcısı Hıdır Saparliyev birlikte yaptılar. Açılışta konuşan Başbakan Tigran Sarkisyan, Ermenistan ile Türkmenistan arasındaki ilişkilerin ekonomik açıdan desteklenmesi gerektiğini kaydetti. Bunun için önemli potansiyelin olduğunu ifade etti. Saparliyev ise konuşmasında, fuarın iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine önemli katkı sağlayacağını söyledi. Fuarda, Türkmenistan'ın tekstil ve hali ürünleri ürünleri yanı sıra hafif sanayi ürünleri de sergilendi. Türkmenistan ile Ermenistan arasındaki 2. Hükümetlerarası Komisyon Toplantısı da sona erdi. Bir sonraki toplantının 2011 yılında Aşkabat'ta yapılması kararlaştırıldı.