18 Mart 2026
Altın 6900.04
BIST 12433.5
Dolar 44.2065
Euro 50.892
Sterlin 58.995
Ankara 12°C

Sarkozy Nükleer Silahtan Vazgeçmiyor!!

Sarkozy Nükleer Silahtan Vazgeçmiyor!!
Sarkozy, Fransa'nın "Güvenliğinin Garantisi Olan" Nükleer Silahlardan Vazgeçmeyeceğini Bildirdi.
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Fransa'nın "güvenliğinin garantisi olan" nükleer silahlardan vazgeçmeyeceğini bildirdi.

ABD Devlet Başkanı Barack Obama'nın ev sahipliğinde düzenlenen Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılan Nicolas Sarkozy, CBS televizyonuna yaptığı açıklamada, "Fransa'nın güvenliğinin garantisi olan bu silahtan vazgeçmeyeceğini" belirterek, "Bu silahtan ancak, dünyanın istikrarlı ve güvenli olduğuna emin olduğum ölçüde bir gün vazgeçebilirim" dedi. Sarkozy, hiçbir zaman saldırı amacıyla bu silahları kullanmayacaklarını da söyledi.

Cumhurbaşkanı Sarkozy, Fransa'nın nükleer denemelerden vazgeçtiğini, nükleer denemelerin yasaklanması anlaşmasını onayladığını ve nükleer silahlarında üçte bir oranında indirime giderek, 300'e düşürdüklerini belirtti.

"Bundan daha ileri gittiği taktirde Fransa'nın güvenliğinin söz konusu olabileceğini" söyleyen Sarkozy, "nükleer terörizmle mücadele etmek için tüm önlemlere iştirak ettiklerini, nükleer silahların azaltılması konusundaki tüm önlemleri desteklediklerini ve Fransa'nın güvenliğini sağlamak için azami önlemlerini koruduklarını" kaydetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir