20 Aralık 2025
Altın 5972.467
BIST 11341.9
Dolar 42.7981
Euro 50.141
Sterlin 57.2003
Ankara 6°C

Saski'den Karapürçek'e 2 Milyon Tl'lik Yatırım

Saski'den Karapürçek'e 2 Milyon Tl'lik Yatırım
Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Karapürçek ilçesinin, 2 milyon TL'lik yatırımla yapılan isale hattı, depo ve arıtma tesisiyle bol suya kavuşacağını söyledi.

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Karapürçek ilçesinin, 2 milyon TL'lik yatırımla yapılan isale hattı, depo ve arıtma tesisiyle bol suya kavuşacağını söyledi.

SASKİ tarafından Karapürçek'e gerçekleştirilen yatırımlar kapsamında hayata geçirilen Uludere İsale Hattı Projesi tamamlandı. Karapürçek'in içme suyunu sağlayan ve yaz aylarında yetersiz kalan 150 milimetre çapındaki hat, 315 milimetre çapındaki polietilen hatla yenilendi. 4 bin 500 metre uzunluğunda, 150 milimetre çapındaki asbest boruyu 315 milimetre çapında PE boru ile yenilediklerini kaydeden SASKİ Genel Müdürü Keleş, "Böylece, hattın kapasitesi 3 kattan fazla artırılmış oldu. Gelecek odaklı yaptığımız yatırımları her alanda sürdürmeye devam ediyoruz. 3 kat artan kapasitesi ile bu hat ile 7 bin 500 vatandaşımızın yaşadığı Karapürçek'in uzun yıllar içme suyu teminini garanti altına almış olduk. Uludere kaynaklarından sağlanan bol ve kesintisiz içme suyunu, bu hat ile birlikte en az kayıp kaçak oranı ile vatandaşlarımıza ulaştırdık." dedi.

Bölgede gerçekleştirilen içme suyu yatırımların 2 milyon TL'ye yakın bir maliyeti olduğunu kaydeden Keleş, şunları söyledi: “Hala devam eden 10 depo yapım işinden bir depoyu da bu bölgeye Uludere İsale Hattı ile entegre çalışacak şekilde inşa ediyoruz. 2 bin metreküplük bu deponun maliyeti ise 461 bin TL. Yine çalışmalarına başlanmış olan beş arıtma tesisinden biri de bu bölgeye yapılıyor. Dünya standartlarında arıtma sağlayacak olan bu arıtma tesisinin maliyeti ise 802 bin TL olacak. Bugün gerçekleştirmekte olduğumuz yatırımlar ile 50 sene sonrasında sıkıntı yaşanmamasının gayreti içerisindeyiz."

CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir